Stiri Tech

Adio Firefox OS! Pentru smartphone…

5 feb. 2016 < 1 min

Adio Firefox OS! Pentru smartphone…

Reading Time: < 1 minut

Scurta a fost  aventura celor de la Mozilla in lumea sistemelor de operare pentru smartphone-uri. Organizatia a anuntat azi ca renunta la dezvoltarea OS Firefox, in conditiile in care primele terminale cu aceasta platform au aparut pe piata in prima parte din 2013. Destinate initial tarilor sarace sau in curs de dezvoltare, terminalele cu platforma Firefox nu au mai avut nicio sansa in fata ecosistemului Android. Nu doar ca OS Firefox a aparut prea tarziu, dar si modelele bazate pe Android au ajuns destul de repede la preturi mici.

Potrivit reprezentantilor Mozilla , sustinerea platformei va inceta odata cu lansarea versiunii 2.6 , ceea ce ar trebui sa se petreaca prin luna mai a acestui an.

In ceea ce priveste Firefox OS pentru televizoare Smart (modele Panasonic), se pare ca va exista continuare, cel putin pana in 2017.

“Comunitatea” Mozilla se va concentra pe viitor pe ecosistemul IoT (internet of things), atat din punct vedere al unor platforme software, cat si in zona de securitate si protejarea vietii private in IoT.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: