Lifestyle Stiri

Adrian Ghenie, in premiera intr-o licitatie din Romania

17 mart. 2015 2 min

Adrian Ghenie, in premiera intr-o licitatie din Romania

Reading Time: 2 minute
Adrian Ghenie, Self-portrait with Laurels
Adrian Ghenie, Self-portrait with Laurels

Lavacow, prima casa de licitatii de arta exclusiv online din Estul Europei, prezinta spre vanzare, in premiera, in Romania, o opera a lui Adrian Ghenie, artist al carui record este de aproape 2 milioane de euro pentru opera „The Fake Rothko” tranzactionata la Sotheby’s Londra in mai 2014.

 In licitatia Lavacow Spring Auction, Adrian Ghenie va fi prezent cu un autoportret, in tehnica uleiului, realizat in 2000 – 2001, Self-portrait with Laurels.

Licitatia propune iubitorilor de arta si pe celebrii Salvador Dalí, Joan Miró, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Simon Hantaï, alaturi de opere ale artistilor contemporani Dan Perjovschi, Sorin Ilfoveanu, Harry Guttman, Valeriu Mladin.

Loturile pot fi vizionate online pe site-ul www.lavacow.com, unde cei interesati pot lasa oferte de achizitie. Perioada de ofertare se incheie luni, 30 martie, ora 21:00 cu licitatia online live Lavacow Spring Auction.

Adrian Ghenie este considerat unul dintre cei mai de succes artisti est-europeni, atat din punct de vedere comercial, fiind tranzactionat de marile case de licitatii internationale Sotheby’s si Christie’s, cat si din punct de vedere al relevantei creatiei sale pentru arta contemporana.

Operele semnate de Ghenie se afla in cele mai mari colectii de arta din lume precum cele ale Centrului Pompidou (Paris), SFMOMA (San Francisco), Muzeului Hammer si Muzeului de Arta Contemporana (Los Angeles), S.M.A.K. (Ghent). Lucrarile sale au fost incluse in expozitii la Palazzo Grassi, Fundatia François Pinault (Venetia), Tate Liverpool, Fondazione Palazzo Strozzi (Florenta), Galeria Pace (New York). In 2015, Adrian Ghenie va reprezenta Romania la a 56-a editie a Expozitiei Internationale de Arta la Biennale di Venezia, considerata cel mai prestigios eveniment pentru arta contemporana, cu proiectul „Darwin’s Room”.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: