Companii Stiri

Afaceri de peste 7 mil. euro pentru Avi Compact în 2018

17 dec. 2018 2 min

Afaceri de peste 7 mil. euro pentru Avi Compact în 2018

Reading Time: 2 minute

Principalul distribuitor al produselor Daikin în România, Avi Compact, estimează că va încheia anul 2018 cu o creștere de aproximativ 5% a cifrei de afaceri, depășind 7 milioane de euro.

Daikin reprezintă 80% din soluțiile integrate comercializate de companie, restul de 20% fiind reprezentat de Samsung și Carrier. Segmentul corporate continuă să aibă cea mai importantă contribuție la cifra de afaceri, aproximativ 75% din total, în timp ce segmentul rezidențial a înregistrat o ușoară scădere față de 2017.

„Am observat interesul tot mai crescut al clienților pentru sistemele de climatizare eficiente și mai puțin poluante, care folosesc freonul ecologic R32, de 4 ori mai puțin poluant decât freonul R410A. Partenerul nostru Daikin este unul dintre puținii producători care au luat decizia de a-și schimba toată gama de produse rezidențiale conform noilor norme europene de poluare”, a declarat Florin Rădulescu, CEO al Avi Compact. Vânzările echipamentelor pe bază de freon ecologic R32 au crescut cu 60% față de anul trecut.

În acest an, compania a realizat și un proiect peste hotare, în Franța, în parteneriat cu o firmă care execută lucrări de construcții pe Coasta de Azur, pentru un obiectiv rezidențial. Pentru 2019, Avi Compact își propune să execute cel puțin 4-5 proiecte în afara țării.

Avi Compact a lansat acum trei luni propriul magazin online, care a adus aproximativ 20% din vânzările către segmentul rezidențial. Cele mai căutate și vândute echipamente din platforma online sunt cele care funcționează cu noul freon ecologic R32 și echipamentele cu interfață Wi-Fi.

Față de 2017, sezonul vânzărilor de echipamente de climatizare a fost mai scurt, din cauza ploilor și perioadei scurte de caniculă. „Pe lângă condițiile meteo nefavorbile din acest an și lipsa forței de muncă calificată este un factor care a influențat piața. Pentru a acoperi necesarul de angajați, am scos posturi în extrasezon și am început să investim în formarea profesională a salariaților noștri”, spune Florin Rădulescu. Pentru 2019, se estimează o creștere a vânzărilor în segmentul rezidențial și al serviciilor de mentenanță.

Compania Avi Compact este prezentă de 15 ani pe piața locală și de 12 ani este distribuitorul Daikin numărul 1 în România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: