Finanțe

Allianz, asigurător mondial al Jocurilor Olimpice

18 sept. 2018 3 min

Allianz, asigurător mondial al Jocurilor Olimpice

Reading Time: 3 minute

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și Allianz au anunțat intrarea asigurătorului în programul „Partener Olimpic Mondial”, începând cu anul 2021.

Allianz CIOÎn baza unui acord de sponsorizare, Allianz va colabora cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), oferind soluții complexe şi inovatoare de asigurare pentru Mișcarea Olimpică şi Comitetele de organizare ale Jocurilor Olimpice. Scopul este ca aceste produse să fie oferite Comitetelor Olimpice Naționale din întreaga lume precum şi delegaţiilor olimpice și sportivilor. Acoperirea va include produse din portofoliul existent, respectiv asigurarea flotei și a proprietăților & asigurări de accidente, dar și soluții de asigurare pentru produsele și serviciile noi, generate de schimbările tehnologice. Parteneriatul se va derula în perioada 2021 – 2028, arată asigurătorul, într-un comunicat de presă. Obiectivul comun este conectarea cu noi categorii de public, prin puterea sportului, cu ajutorul canalelor digitale, inclusiv prin Olympic Channel. Conectarea cu noua generație prin canalele preferate de aceasta oferă Allianz oportunitatea de a răspunde nevoilor de asigurare ale acesteia.

Allianz sprijină Comitetul Internațional Paralimpic din 2006. În baza recentului acord, Allianz va deveni din 2021 şi „Partener Paralimpic Mondial”.

„Acest nou parteneriat demonstrează influenţa și forța globală a Mișcării Olimpice și suntem încântați să colaborăm pe termen lung cu Allianz pentru a sprijini sportul din întreaga lume. Allianz a construit un business global bazat pe încredere. Prin acest parteneriat, construim o fundație bazată pe încredere reciprocă. Allianz are, de asemenea, o istorie puternică de implicare în sport și, în acord cu Agenda Olimpică 2020, avem un obiectiv comun: conectarea, în mediul digital, cu tinerii din întreaga lume, pentru a promova valorile olimpice și puterea sportului”, a declarat președintele CIO, Thomas Bach.

„Sunt încântat să ne alăturăm unei comunități globale de sportivi și oameni pasionaţi de sport și de munca în echipă, în completarea parteneriatului consolidat pe care îl avem deja cu Comitetul Internațional Paralimpic (CIP). Prin intermediul mediilor digitale și sociale ale CIO, putem să ne conectăm cu mai mulți oameni decât oricând și să le oferim expertiza noastră în domeniul asigurărilor. Credem că lumea este un loc mai bun atunci când oamenii au curajul să lase diferențele deoparte și să colaboreze pentru a obține rezultate mai bune pentru ei și pentru societatea în care trăiesc”, a declarat directorul executiv al Allianz, Oliver Bäte.

„Mă bucur să anunțăm acest nou parteneriat cu una dintre cele mai importante companii financiare din lume și așteptăm cu nerăbdare să începem împreună o călătorie nouă și interesantă”, a declarat Tsunekazu Takeda, președintele Comisiei de Marketing a CIO.

„În calitate de lider mondial în domeniul asigurărilor, Allianz este direct implicat în toate marile evenimente care dezvoltă și transformă societatea globală. De aceea, implicarea nostră ca partener asigurător al CIO și CIP este importantă pentru noi. Vom colabora pentru a duce ambele echipe la nivelul următor – digital, comercial și global. Suntem încântaţi de oportunitatea de a accesa noi pieţe de consumatori dar şi de a ne consolida poziţia pe pieţele existente. Parteneriatul cu IOC și CIP ne oferă cadrul perfect prin care putem împărtăşi pasiunea noastră pentru sport şi promova beneficiile sociale, fizice și mentale pe care sportul le oferă umanităţii”, a adăugat Jean-Marc Pailhol, Director Marketing şi Distribuţie Allianz SE.

Perioada de sponsorizare va acoperi Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022, Jocurile Olimpice de la Paris 2024, Jocurile Olimpice de Iarna 2026 și Jocurile Olimpice LA 2028. În China, Franța și Spania, Allianz va avea drepturi de promovare începând din 2019.

În martie 2018, CIO și IPC au stabilit un parteneriat pe termen lung, valabil până în 2032. În baza acestui acord, începând cu anul 2021, toți partenerii din programul „Partener Olompic Mondial” vor fi, de asemenea, Parteneri ai CIP și ai Jocurilor Paralimpice.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: