Stiri Tech

Alpha 7S III, noul reper full frame mirrorless

29 iul. 2020 2 min

Alpha 7S III, noul reper full frame mirrorless

Reading Time: 2 minute

Sony a anunțat astăzi oficial noua cameră foto full frame mirrorless din gama Alpha , modelul 7S III.

Modelul dispune de un nou senzor de tip full-frame cu iluminare din spate  de 12,1 MP și un interval dinamic de peste 15 trepte, încorporând o serie de capabilități de calibru  în ceea ce privește înregistrarea video, inclusiv filmare 4K la 120 cadre pe secundă și o adâncime de culoare 4:2:2 pe 10 biți. De asemenea, camera Sony oferă un nou mecanism de disipare a căldurii și un sistem de înregistrare de tip releu pe doua sloturi de card, permit filmarea pentru mai mult de 60 de minute la calitate 4K și 60 de cadre pe secundă până când bateria se termină, un nou sistem de autofocalizare, o interfață ce răspunde la comenzi tactile și un ecran LCD rabatabil.

Noul senzor de imagine Exmor R CMOS full frame cu iluminare din spate de 35 mm reduce de până la trei ori
distorsiunile de tip „rolling shutter” și folosește o varietate de tehnici avansate de captare a luminii, pentru a asigura o sensibilitate ridicată cu zgomot redus în imagine.

Pe lângă calitatea îmbunătățită a imaginii, noul senzor de imagine include pentru prima oară pe o cameră din seria S un sistem AF de detecție a fazei. În completarea noului senzor, Alpha 7S III include, de asemenea, un nou procesor de imagine, BIONZ XR, care oferă de până la opt ori mai multă putere de procesare iii , reduce latența în timpul procesării și oferă multe dintre caracteristicile emblematice ale camerei atât pentru fotografiere, cât și pentru video.

Baza ISO a fost coborâtă la 80, rezultând un interval natural de 80-102400 (cu posibilitate de extindere până la 80-409600 pentru înregistrare video și 40-409600 pentru imagini statice) pentru un ISO mai sensibil și un interval dinamic extins cu zgomot în imagine redus, indiferent de setări.

Funcții de asistență

Noul model Sony este și prima cameră Alpha cu montură E care are un ecran tactil rabatabil în lateral în unghi variabil, perfect pentru cadre captate atunci când camera este montată pe un gimbal, pentru filmarea din unghiuri
complicate, filmare din mână și multe altele. Ecranul se rotește în lateral, în sus și în jos, și dispune de un display LCD de 3 inci (7,6 cm) cu panou tactil.

Alpha 7S III are și un sistem rapid de autofocalizare hibridă, cu 759 de puncte de detecție a fazei, acoperind 92% din suprafața imaginii. Camera foto poate atinge, de asemenea, o precizie de autofocalizare ridicată chiar și în medii slab iluminate, până la EV-6, unde subiectul ar putea fi dificil de văzut clar cu ochiul liber. Fotografierea în rafală de până la 10 cadre pe secundă sau până la 8 cadre pe secundă în modul live view este posibilă fie cu declanșare mecanică, fie cu declanșare electronică pentru mai mult de 1000 de imagini RAW necomprimate.

Preț și disponibilitate

Noua cameră cu lentile interschimbabile full frame Alpha 7S III va fi disponibilă în România începând din septembrie 2020, la un preț de aproximativ 20.200 de lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: