Finanțe Stiri

Alpha Bank Romania lansează serviciul Google Pay

17 nov. 2020 2 min

Alpha Bank Romania lansează serviciul Google Pay

Reading Time: 2 minute

Alpha Bank Romania pune la dispoziția clienților săi, posesori de carduri Visa, o nouă modalitate de plată simplă, rapidă și sigură pentru utilizatorii de telefoane mobile cu sistemul de operare Android, folosind serviciul Google Pay.

Clienții  Alpha Bank Romania utilizatori de smartphone-uri cu sistem de operare Android pot activa plata prin serviciul Google Pay actualizând aplicația Alpha e-statements din Google Play și accesand Meniu-> secțiunea Portofoliu -> Carduri, unde pot selecta cardul Visa pe care doresc să îl înregistreze, fiind eligibile cardurile de credit sau de debit Visa active.

Pentru a plăti prin serviciul Google Pay este necesar doar să deschizi telefonul, să te autentifici prin metodele setate la nivelul dispozitivului, apoi să apropii smartphone-ul tău Android de terminalul POS.

Google Pay poate fi folosit oriunde în țară sau în străinatate, online sau în orice  magazin care acceptă plata contactless, sau în aplicații mobile care acceptă Google Pay.

Serviciul Google Pay este gratuit prin înrolarea în aplicația Alpha e-statements și necesită doar un card Visa emis de Alpha Bank și un dispozitiv Android compatibil.

Clienții  Alpha Bank Romania care nu au Alpha e-statements activat, o pot face imediat și gratuit în urma unui proces de înscriere online foarte simplu, urmând pașii de mai jos:

  • intri în aplicația de mobil pe care o poti descărca din magazinul Google Play; 
  • alegi opțiunea Înregistrare și completezi formularul online (nume, prenume, CNP, CIF și o adresa de e-mail validă);
  • accepți Termenii și condițiile serviciului;
  • după ce primești emailul de activare, iți activezi contul utilizând informațiile și instrucțiunile primite ;
  • te autentifici ușor, cu utilizator și parolă;

“Ne bucurăm să adăugăm serviciul Google Pay în ecosistemul de plăți al Alpha Bank Romania. Este încă un pas important pe care îl facem în procesul de digitalizare, accelerat și de contextul actual pe care îl traversăm. Serviciile de plăți mobile pe care le punem la dispoziție clienților noștri vin în întâmpinarea nevoilor acestora, de a face plăți rapide și sigure, dar și de a evita pe cat de mult posibil contactul fizic generat de plățile cash sau non contactless”, a declarat Cristian Dragoș, Vicepreședinte Executiv Aria Retail, Alpha Bank Romania.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: