Companii Stiri

Alstom a finalizat extinderea metroului din Dubai

14 iul. 2020 2 min

Alstom a finalizat extinderea metroului din Dubai

Reading Time: 2 minute

Un consorțiu condus de Alstom a finalizat extinderea metroului din Dubai, un proiect în valoare de 2,6 miliarde de euro început în urmă cu patru ani. Extensia are șapte stații, printre care și cea de la Expo 2020.

Alstom a felicitat Autoritatea Rutieră și de Transport din Dubai (RTA), pentru inaugurarea metroului Dubai Route 2020. Acest proiect reprezentativ a fost inaugurat recent în cadrul unei ceremonii de către șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite și conducător al Emiratului Dubai. Henri Poupart-Lafarge, CEO-ul Alstom și președinte al consiliului de administrație, precum și conducerea consorțiului ExpoLink au participat de asemenea, prin intermediul tehnologiei de videoconferință.

Noul proiect, început în iulie 2016 și derulat de consorțiul ExpoLink, condus de Alstom, format și din ACCIONA și Gülermak, constă într-o linie lungă de 15 km – din care 11,8 km se află deasupra solului și 3,2 km în subteran – și o conectare cu Linia Roșie. Extensia metroului are șapte stații, printre care stația Jabel Ali și stația reprezentativă de la Expo.

Proiectul este în valoare totală de 2,6 miliarde de euro. Ca parte a consorțiului, compania Lastom a fost responsabilă de integrarea întregului sistem de metrou, incluzând 50 de garnituri Metropolis produse pe site-ul Alstom din Katowice, Polonia, precum și de lucrări de alimentare, comunicații, semnalizare, control automat al biletelor, lucrări de cale, panourile de protecție de pe platforme și asigurarea a trei ani garanție pentru întregul sistem, precum și îmbunătățirea liniei de metrou existente prin modernizarea alimentării cu energie electrică, a sistemelor de semnalizare, a diverselor lucrări de comunicații și de cale. Trenurile au o lungime de 85,5 metri, sunt compuse din câte cinci vagoane și vor putea transporta până la 696 de pasageri fiecare

„Suntem extrem de mândri că am livrat cel mai rapid proiect mondial de metrou construit la cheie. Proiectul Route 2020 arată angajamentul municipalității Dubai de a oferi rezidenților și vizitatorilor săi un sistem de rețea feroviară de ultimă generație, iar noi rămânem angajați să oferim RTA tot sprijinul în călătoria sa către o mobilitate mai ecologică și mai inteligentă”, spune Müslüm Yakisan, Vicepreședinte senior pentru Africa, Orientul Mijlociu și Asia Centrală la Alstom.

Trenul oferă o experiență excepțională pentru pasageri, datorită pasajelor de trecere largi, ușilor și ferestrelor mari, precum și celor trei zone specifice pentru clasele Silver, Family și Gold. Ecologic, trenul este echipat cu un sistem complet de frânare electrică, iluminare cu LED și alte inovații pentru a reduce consumul de energie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: