Stiri Business

AmCham România are un nou Consiliu Director, iar Cristian Sporiș a fost ales Președinte

24 mart. 2023 3 min

AmCham România are un nou Consiliu Director, iar Cristian Sporiș a fost ales Președinte

Reading Time: 3 minute

În urma Adunării Generale a Membrilor din data de 23 martie 2023, Consiliul Director al AmCham România, pentru următorul mandat de un an, va avea următoarea componență:

Președinte: Cristian Sporiș, Vice-President, Head of Corporate Banking – Raiffeisen Bank România.

Cristian Sporiș, Președinte AmCham

Vice-Președinți:

Elisabeta Moraru, Country Director –  Google România

Andrei Alexandru Andreescu, CFO/ Managing Director – IBM România

Trezorier: Alexander Milcev, Tax & Law Leader Romania, Partner –  EY România

Membri:

Luminița Runcan, Deputy CEO –  Banca Transilvania

Jovan Radosavljevic, General Manager – Coca-Cola HBC

Vlad Boeriu, Tax & Legal Partner –  Deloitte România

Alina Orban, Global Partner Solutions Director – Microsoft România

Daniela Nemoianu, Senior Partner –  Nemoianu Consulting Tax & Law

Mihaela Stancu, General Counsel, Legal & Government Relations for P&G SEE –  Procter & Gamble România

Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner –  PwC România

Alexandru Mihailciuc, VP Sales Engineering EMEA – UiPath

Achilleas Kanaris, President & CEO – Vodafone România

Noul Președinte, Cristian Sporiș, a reconfirmat angajamentul AmCham pentru promovarea priorităților comunității de afaceri:  „Sunt deosebit de onorat de mandatul încredințat, cu atât mai mult cu cât 2023 este un an aniversar pentru AmCham, dar și un an foarte intens pentru agenda economică.  Alături de colegii din Consiliul Director vom continua să facem auzită vocea celor peste 530 de companii membre AmCham cu privire la provocările și oportunitățile pe care România le are de gestionat. 

Programul de reforme și investiții necesare atât pentru valorificarea PNRR cât și pentru îndeplinirea condițiilor de aderare la OCDE, cele două proiecte de țară majore, precum și pentru consolidarea cooperării economice cu Statele Unite, sunt direcțiile strategice pentru România la care AmCham va contribui activ.”

În 2023 AmCham  sărbătorește 30 de ani de prezență și activitate în România, 30 de ani de reprezentare a comunității de afaceri în dialogul cu autoritățile, pe teme de politici publice cu impact în economie. AmCham Romania reunește peste 530 de companii americane, internaționale și românești, care activează în 32 de  sectoare,  au o cifră de afaceri cumulată de 65 miliarde Euro, o contribuție la PIB de aproximativ 13%  și au creat peste 250.000 de locuri de muncă în România.

Impactul economic al membrilor AmCham în România și prioritățile au fost prezentate și cu ocazia ediției aniversare a Adunării Generale a Membrilor, în prezența invitaților speciali: Ambasadorul  Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, Prim Ministrul României, Nicolae Ciucă, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu și Prim Ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean.

Cele 13 locuri din Consiliul Director al AmCham România sunt ocupate de reprezentanți ai companiilor membre, aleși pentru un mandat de 2 ani, în cadrul Adunării Generale Anuale a Membrilor.

Despre AmCham România

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) este între cele mai reprezentative asociații ale comunității de afaceri din România,  recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relațiilor comerciale între SUA și România.

În prezent, cele peste 530 de companii americane, internaționale și românești,  membre ale comunității AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităților economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate, precum: Piețe de Capital și Servicii Financiare, Guvernanță Corporatistă, Concurență și Ajutor de Stat,  Energie, Educație, Economie Digitală, Fiscalitate, Mediu , Piața Muncii, Sănătate,  Fonduri Europene, Achiziții Publice și Partneriat Public-Privat, Real-Estate și Turism.

Conexiunea cu mediul de afaceri internațional este asigurată prin acreditarea AmCham România de către Camera de Comerț a SUA, și afilierea la rețeaua europeană a Camerelor de Comerț Americane. În plan intern, AmCham România se bucură de buna colaborare instituțională cu Ambasada Statelor Unite la București, și face parte din platforme de consultare precum Coaliția pentru Dezvoltarea României alături de alte organizații partenere din mediul asociativ care urmăresc obiective comune.

Array

Articole pe aceeași temă: