Stiri Finanțe

APS și BERD investesc în portofoliul de credite neperformante din România

14 mai 2024 2 min

APS și BERD investesc în portofoliul de credite neperformante din România

Reading Time: 2 minute

APS și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) anunță finalizarea Proiectului Delta, pe data de 30 aprilie 2024. Această tranzacție a implicat achiziționarea unei participații într-un portofoliu de credite subperformante și neperformante garantate cu depozit colateral imobiliar în România, precum și credite negarantate, cu o valoare totală a tranzacției de aproximativ 400 de milioane de euro. Portofoliul a cuprins aproximativ 1.800 de împrumuturi, evidențiind amploarea și diversitatea activelor implicate.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a finanțat 30% din portofoliu, în timp ce APS a asigurat finanțarea rămasă din fondurile propri și conturile gestionate. APS Investments, implicată în această tranzacție din februarie 2023, a subscris acest proces, asigurând succesul proiectului.

„Suntem mândri că am finalizat tranzacția Proiectul Delta, o realizare semnificativă în una dintre piețele noastre principale”, Martin Machoň, CEO & proprietar APS Group. „Colaborarea dintre BERD și APS a fost esențială pentru gestionarea acestei tranzacții complexe.”

„Proiectul Delta reprezintă cel mai mare portofoliu de credite neperformante tranzacționat în România în ultimii 4 ani. Ne bucurăm că am putut susține BERD, precum și filiala proprie de investiții prin această oportunitate strategică, consolidânu-ne astfel portofoliul de active corporative”, declară Radu Dobre, CEO APS România.

Acest portofoliu a fost achiziționat de la sucursala din Grecia a Piraeus Bank, care a finalizat cu succes această tranzacție, marcând o mișcare strategică în strategia lor de dezinvestire.

Încheierea tranzacției Proiectul Delta subliniază angajamentul APS de a stimula stabilitatea financiară și oportunitățile de creștere în România, consolidând o traiectorie pozitivă pentru viitoarele demersuri în regiune.

APS este un investitor și administrator de credite neperformante de top, activ în 15 țări. APS gestionează în prezent peste 100 de portofolii de credite neperformante, cu o valoare nominală totală de peste 11 miliarde de euro.

APS Group este o companie înființată în 2004, iar pe parcursul celor 18 ani de existență, compania a reușit să preia o poziție de top în alte 15 țări. Operează în principal pe piețele din Europa Centrală și de Sud-Est. Aria de expertiză a grupului este alcătuită din 3 piloni: management alternativ al activelor, investiții imobiliare și recuperare creanțe. APS Group gestionează în prezent peste 100 de portofolii de credite neperformante cu o valoare nominală totală care depășește 11 miliarde euro.

Array

Articole pe aceeași temă: