Finanțe Stiri

Crestere spre profit

1 sept. 2014 2 min

Crestere spre profit

Reading Time: 2 minute

Piraeus Bank Romania a realizat un profit brut de peste 6,4 milioane euro in primul semestru al lui 2014, inregistrand astfel o evolutie pozitiva fata de rezultatul obtinut in perioada similara a anului trecut. La 30 iunie 2014, activele companiei se situau la aproximativ 2,05 miliarde euro, un avans de 15% fata de 30 iunie 2013.
Volumul creditelor acordate in primul semestru al lui 2014 a crescut cu 11% fata de rezultatul obtinut in S1 2013 si a ajuns la aproximativ 1,5 miliarde euro, in timp ce costurile de provizionare au scazut cu 2% in acelasi interval.

catalin pirvu“Aceasta traiectorie ascendenta este in linie cu strategia bancii mama, precum si cu planul de restructurare al Grupului Piraeus pana in 2018, aprobat de Comisia Europeana, plan care prevede cresteri ale activitatii Piraeus Bank in Romania. Piraeus Bank Romania isi va continua cresterea pe piata bancara romaneasca, operatiunile de aici reprezentand un punct forte si un centru de profit pentru Grupul mama”, spune  Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania

 

Rezultatele financiar au fost sustinute de scaderea portofoliului de credite neperformante si reducerea costurilor de provizionare, de evolutiile pozitive inregistrate pe zona creditarii corporate si IMM-uri, precum si de avansul realizat in activitatea de atragere de surse.

Banca a continuat procesul de redimensionare a retelei sale de unitati si a derulat o serie de proiecte de eficientizare a proceselor interne pentru a-si consolida prezenta pe piata din Romania.

In acelati timp, valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania la 30 iunie 2014 depasea 1,1 miliarde de euro, cu 17% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut. La sfarsitul lunii decembrie 2013, Piraeus Bank Romania deservea aproape 300.000 de clienti si detinea o retea formata din 135 de sucursale.

“Piraeus Bank este prezenta pe piata din Romania de 14 ani, timp in care compania a cunoscut o dezvoltare continua si a devenit una dintre cele mai mari si mai importante operatiuni externe pentru banca mama. Evolutia Piraeus Bank Romania este o reusita care confirma decizia noastra de a ramane in Romania pe termen lung si care sa ne face sa ne dorim extinderea pe piata locala de banking. Rezultatele financiare bune pe care banca le-a raportat in special in primele 6 luni ale acestui an sunt in linie cu asteptarile Grupului si estimam ca Piraeus Bank Romania va ramane profitabila in urmatorii ani, in conformitate cu planurile Grupului”, apreciaza Iannis Kyriakopoulous, General Manager Piraeus Bank Group.

© Gicamatescu | Dreamstime.comPiraeus Bank Photo

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: