Companii Stiri

ArcelorMittal Galati, certificat pentru eficienta energetica

9 dec. 2015 2 min

ArcelorMittal Galati, certificat pentru eficienta energetica

Reading Time: 2 minute

Producatorul de otel ArcelorMittal Galati a primit certificarea Lloyd’s Register privind Sistemul pentru Managementul Energetic al Companiei, ca urmare a investitiilor tehnologice semnificative. Organizatia independenta de management al riscului a acreditat compania cu ISO 50001:2001, in urma unui audit al eficientei energetice realizat la combinat.

Sistemul pentru Managementul Energetic al ArcelorMittal Galati este aplicabil activitatilor de producere a tablei groase de otel, benzi si table din otel laminate la cald, benzi si table din otel laminate la rece, benzi si table din otel zincate, anunta compania, intr-un comunicat de presa.

“Acreditarea primita de compania noastra confirma inca o data faptul ca strategia de imbunatatire a eficientei energetice a operatiunilor are rezultate concrete”, a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galati. “Activam pe o piata foarte competitiva si eficientizarea costurilor operationale este un element – cheie in protejarea viitorului nostru. Acesta este motivul pentru care facem parte din Programul <Energize> al ArcelorMittal Europa, care vizeaza reducerea consumului specific de energie si imbunatatirea productivitatii”, a spus Ribo

Programul “Energize” al ArcelorMittal Europa a contribuit deja la reducerea consumului energetic in Galati cu 15%. Programul este in desfasurare si acopera o gama larga de domenii, de la echipamente si procese energo – intensive, pana la activitati de birou si implica intreaga organizatie, de la sectorul operational, la mentenanta, departamentele de investitii si de cumparari.

In octombrie 2015, Furnalul nr. 5 din Galati a obtinut cea mai buna rata de consum a cocsului din istoria sa si – in acelasi timp – din Europa.

Incepand cu anul 2009, ArcelorMittal Galati a investit peste 350 de milioane de euro in imbunatatiri tehnologice, in modernizarea unitatilor de productie si inlocuirea de echipamente. Aceste investitii au condus la o reducere a consumurilor de energie pe tot lantul de productie.

ArcelorMittal Galati mai detine si acreditarile Lloyd’s Register privind Sistemele de Management al Mediului, al Securitatii și Sanatații in Munca si al Calitatii.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: