Companii CSR Stiri

Singura fabrică din România certificată LEED

dec. 10, 2019 2 min

Singura fabrică din România certificată LEED

Reading Time: 2 minute

Fabrica de mașini de spălat rufe Arctic din Ulmi este singura fabrică Industry 4.0 de la noi din țară care a primit recent certificatul LEED Platinum (Leadership in Energy and Environmental Design), certificat care îi atestă performanțele în domeniul producției sustenabile.

Arctic a demarat procesul de certificare LEED încă de la începutul anului, peste 60 de criterii fiind supuse analizei de către organizația U.S. Green Building Council.

Unitatea dispune de inovații tehnologice, concentrându-se pe utilizarea eficientă a resurselor și pe soluții economice circulare. Fabrica a fost gândită pentru a proteja flora și fauna prin crearea de noi habitate pentru păsări și alte specii de animale iar pentru o mai bună calitate a aerului, atât în interior cât și în exterior, aceasta dispune de zone verzi.

Aproximativ 28% din energia care este consumată pe durata procesului de producție este reprezentată de energie regenerabilă, iar deșeurile de plastic, metal, lemn și carton sunt colectate separat. Fabrica reușește să reducă cu 363 tone emisiile anuale de CO2 prin intermediul unui sistem fotovoltaic care produce 1 milion kWh/an.

Energia verde pe care fabrica din Ulmi o produce echivalează cu consumul de energie electrică pe un an pentru 350 de gospodării.

De asemenea, apa folosită în timpul procesului de producție este reutilizată aproape 100%, anual fiind reciclată o cantitate de apă care echivalează cu consumul a 450 de gospodării.

Fabrica de la Ulmi a fost construită în doar 17 luni, pe o suprafață de peste 700.000, în urma unei investiții care a depășit 150 de milioane euro, fiind prima fabrică Industry 4.0 atât pentru Arctic, cât și pentru Grupul Arçelik.

Anul acesta, fabrica Arctic a primit premiul “Lighthouse Network Factory” oferit de Forumul Economic Mondial, devenind membră a comunității WEF Light House.

One Comment
  1. Gabriel Bianu
    Salut, Am crezut ca Arctic S.A. inca este un brand romanesc, insa se pare ca in 2002, Turcia a invadat iar Romania :D

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: