Companii Stiri

ARPIM susține Crucea Roşie Română prin donații pentru materiale sanitare și de igienă

13 mart. 2020 2 min

ARPIM susține Crucea Roşie Română prin donații pentru materiale sanitare și de igienă

Reading Time: 2 minute

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) se alătură „Campaniei de informare și prevenție CORONAVIRUS”, demarată de Crucea Roșie Română în parteneriat cu Guvernul României, prin donarea sumei de 100.000 RON pentru achiziția de materiale dezinfectante,  sanitare și de igienă. 

campanie crucea rosie

Aceste materiale vor fi distribuite către instituții publice, spitale și alte instituții sanitare, precum și la populația aflată în nevoie,  cu ajutorul voluntarilor Crucii Roșii Române din cele 47 de filiale din țară ale organizației și în coordonare cu Direcțiile de Sănătate Publică locale.

„Într-o perioadă dificilă la nivel global, cauzată de amenințări tot mai mari pentru sănătate, este important să acționăm imediat și să ne unim forțele. De aceea, companiile membre ARPIM susțin implicarea voluntarilor de la Crucea Roșie Română în demersul pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a coronavirusului. Prin donația noastră ne dorim să venim în sprijinul autorităților și populației cu produse de igienizare a suprafețelor, dezinfectanți de mâini și alte materiale sanitare și de igienă ce vor fi distribuite instituțiilor care au semnalat către DSP o nevoie stringentă”, a spus Alina Culcea, Președinte al ARPIM.

Astfel, ARPIM se alătură eforturilor Federației Europene a Asociațiilor şi Industriei Farmaceutice (EFPIA), care a lansat la începutul lunii februarie un apel către companiile farmaceutice membre pentru identificarea unor molecule sau instrumente în portofoliile lor pentru a ajuta lupta împotriva coronavirusului.

Trei săptămâni mai târziu (pe 25 februarie), odată ce noul coronavirus s-a răspândit și în Europa, membrii EFPIA au declarat că își intensifică eforturile de căutare a soluțiilor și au în derulare proiecte de cercetare și dezvoltare sau au în vedere donații de medicamente și consumabile medicale critice, precum și sprijin financiar pentru soluționarea acestei crize aflată într-o evoluție rapidă.

„Ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră și a celor din jur. Ca asociație reprezentativă a companiilor farmaceutice inovative, ne asumăm un rol activ în a sprijini sistemul sanitar și populația, cu prioritate în comunitățile afectate de coronavirus”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM.

Campania organizată de Crucea Roșie Română la nivel național vine în urma semnării unui Memorandum cu Guvernul României și are ca obiectiv principal, pe lângă distribuirea de materiale sanitare și de igienă, informarea corectă a populației privind metodele de prevenire a infectării cu noul COVID-19, precum și combaterea știrilor false care se răspândesc în mediul online.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România.  ARPIM este afiliată la Federația Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA) organizația europeană care reunește cele mai importante companii farmaceutice internaționale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunității științifice internaționale. 

Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbvie, Amgen, Angelini, Astellas, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, Genesis, GlaxoSmithKline, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer, Roche, Sanofi, Servier, Takeda, UCB, Vifor.

Credit foto: ID 171189872 © Aliaksei Shandalin | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: