CSR Stiri

ASAP aduce în premieră în România expoziția Rethinking Plastic, la Romanian Design Week 2021

4 iun. 2021 2 min

ASAP aduce în premieră în România expoziția Rethinking Plastic, la Romanian Design Week 2021

Reading Time: 2 minute

ASAP România (Armata Selectării Atente a Plasticului), platforma de responsabilitate socială care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, prezintă în premieră în România expoziția Rethinking Plastic.  

Curatoriată de Yksi Expo și Romanian Design Week, expoziția Rethinking Plastic aduce în prim plan o colecție de obiecte inovatoare și sustenabile, realizate din plastic reciclat sau din materiale alternative plasticului. Exponatele au fost dezvoltate de designeri și companii din diferite țări, dar și din România. Expoziția va fi deschisă publicului în cadrul Romanian Design Week (RDW), în perioada 4-13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic (Str. Băiculești nr. 29, București). Biletele se pot achiziționa de aici.

Expoziția Rethinking Plastic militează pentru conștientizarea impactului negativ pe care îl are plasticul asupra mediului și propune o raportare diferită la acest material. Face acest lucru prin prezentarea unor alternative surprinzătoare pentru plastic, dar și a unor obiecte din plastic care durează mai mult. Prin expunerea în fața publicului a unor materiale din plastic care sunt ușor de separat la finalul ciclului de viață și astfel ușor de reciclat, dar și prin prezentarea unor metode și sisteme de colectare a plasticul într-un mod eficient. Explică cum acest material controversat poate fi reutilizat și valorificat prin upcycling.  Totodată, arată cum designerii joacă un rol crucial în această schimbare de optică necesară.

Rethinking Plastic aduce în fața publicului peste 30 de proiecte internaționale surprinzătoare dezvoltate sub semnul sustenabilității, de la mobilier și obiecte de decor realizate din deșeuri de plastic sau plastic reciclat, piese vestimentare din materiale neconvenționale și încălțăminte din PET reciclat sau gumă de mestecat, plase de pescuit transformate în suveniruri, piele din frunze de palmier, turbine de vânt din sticle de PET și până la materiale sustenabile și biodegradabile realizate din microorganisme sau din coji de banană.  

La inițiativa Romanian Design Week, expoziția include și obiecte realizate de designeri români, precum Andrei Bryan Goudarzi – design vestimentar, Ferencz Borbala – upcycling și Mădălin Gheorghe – obiecte printate 3D din materiale biodegradabile. După RDW, lucrările designerilor parte din expoziția Rethinking Plastic vor călători la Eindhoven unde vor fi expuse în cadrul Dutch Design Week (16 – 24 octombrie 2021).

Proiectul itinerant Rethinking Plastic face parte dintr-un amplu program de doi ani pe tema plasticului, compus din diferite expoziții, conferințe, workshop-uri și proiecte ale studenților.

Festivalul Romanian Design Week se desfășoară anul acesta sub tema #together și reunește în programul său online și offline organizații, designeri, inițiative și evenimente care împreună propun un focus pe importanța, succesul și contribuția pe care industriile creative le au în societatea și realitatea post-pandemice.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: