Brand Focus Business Stiri

Astypalea, prima insulă din lume care adoptă o cultură fără fum

24 oct. 2019 2 min

Astypalea, prima insulă din lume care adoptă o cultură fără fum

Reading Time: 2 minute

În mijlocul mării Egee, la o oră distanță de insulele Kos și Amorgos, se află o destinație de vacanță în care vei avea parte de o experiență grecească autentică, neasemuită cu zonele turistice deja faimoase din Grecia. Este vorba despre Astypalea, prima insulă din lume certificată Smoke-Free Culture. Insula Astypalea este un exemplu de succes care reușește să construiască o cultură în care atât locuitorii, cât și turiștii se pot bucura de un stil de viață lipsit de fum.

Pentru a celebra și pentru a susține inițiativa Astypaleei recunoscută oficial de către TUV Austria, Philip Morris, care împărtășește aceeași viziune a unui viitor fără fum, a lansat conceptul  „Destinații Smoke-Free”, care promovează reducerea fumatului și renunțarea la țigările convenționale. În schimb, spațiile publice ale insulei permit utilizarea produselor de încălzire a tutunului care nu emană fum, precum dispozitivul IQOS.

Certificarea TUV Austria presupune recunoașterea angajamentului insulei Astypalea de a reduce fumatul țigărilor prin implementarea și îmbunătățirea permanentă a unui set de măsuri. Aceste măsuri au scopul de a încuraja renunțarea la fumat sau înlocuirea acestuia prin utilizarea unor alternative mai bune – produse și dispozitive care nu emană fum. Astfel, pe tot teritoriul insulei sunt amplasate informații și atenționări, în special în zonele cheie, de la aeroport până la atracțiile principale din Astypalea: morile de vânt din Chora, plajele Livadi și Steno sau cafenelele, barurile și restaurantele insulei.

În plus, pentru a susține adoptarea unei culturi fără fum, dar și pentru a informa în privința alternativelor mai bune la fumatul tradițional, în multe dintre aceste spații au fost amenajate zone IQOS friendly, unde țigările nu pot fi utilizate.

Astypalea este, așadar, locul unde tradiționalul întâlnește schimbarea. Destinația în care turiștii aflați în vacanță pot uita de grijile și problemele cotidiene, bucurându-se de plaje aurii, apă cristalină și o varietate de activități pe care orice vizitator trebuie să le încerce, precum cățăratul pe munte, plimbările lungi de la un capăt al insulei la altul sau degustarea preparatelor tradiționale, realizate cu mare atenție din ingredientele naturale locale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: