Stiri Tech

Asus ZenFone 6 și-a tuns… bretonul

17 mai 2019 3 min

Asus ZenFone 6 și-a tuns… bretonul

Reading Time: 3 minute

ASUS a anunțat smartphone-ul ZenFone 6 cu noul modul Flip Camera, inovație care rezolvă simultan ambele probleme privind „bretonul” de pe ecran (notch-ul) și rezoluția redusă a camerelor frontale.

Modulul motorizat de rotire a camerelor conține o cameră principală Sony IMX586 48MP și una secundară cu unghi larg, fiind condus de un motor de precizie, ce rotește modulul cu până la 180 de grade, pentru a comuta camerele de la utilizarea normală către utilizarea frontală. Camera poate fi utilizată în orice poziție, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a realiza fotografii de nivel profesional din orice unghi.

Mai bine fără breton

 

ZenFone 6 este echipat cu un ecran NanoEdge de 6,4 inci, cu o ramă foarte subțire pentru un raport ecran/corp de 92%. Designul fără notch ușurează navigare pe web, trimiterea de mesaje sau urmărirea filmelor. Acoperirea de 100% a spectrului de culoare DCI-P3 de nivel cinematic asigură culori bogate și realiste și o luminozitate sporită (până la 600 nits), informațiile de pe ecran fiind ușor de citit chiar și afară. Ecranul este acoperit sticlă Corning Gorilla Glass 6, testată să reziste mai multor căderi de la înălțimea de un metru.

Noul smartphone de la Asus are la bază cea mai recentă platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 855, cu procesor octa core pe 7 nm la 2.8 GHz și până la 8GB memorie RAM. Platforma oferă o creștere de până la 45% a performanței procesorului și randare grafică de până la 20% mai rapidă comparativ cu generația precedentă. Totul este alimentat de o baterie de 5000mAh, care oferă o autonomie de până la două zile.

Camera Flip

 

ZenFone 6 introduce revoluționara cameră Flip, un modul rotativ cu camere duale, motorizat, ce servește drept cameră frontală și cameră principală, oferind aceeași rezoluție înaltă și capacități de fotografiere indiferent dacă este utilizată frontal sau pe spate.
Camera principală dispune de cel mai recent senzor Sony IMX586 48MP cu diafragmă largă f/1.79 și tehnologie Quad Bayer. Sistemul de focalizare automată 2×1 OCL PDAF asigură focus rapid și clar, dublat de stabilizare. Camera secundară de 13MP și cu unghi larg de 125 de grade, le permite utilizatorilor să încadreze în fotografie mai mulți prieteni și mai mult peisaj, cu corectarea distorsiunilor în tip real.
Modulul Flip Camera este fabricat din metal lichid (aliaj amorf), un material cu 20% mai ușor decât oțelul inoxidabil, dar de patru ori mai rezistent. Pentru protecție suplimentară, un senzor detectează rata accelerării, permițând Flip Camera să întoarcă automat modulul într-o poziție sigură atunci când telefonul cade. Un motoraș de precizie rotește modulul camerei cu până la 180 de grade din partea din spate spre poziția frontală.
Sunt disponibile câteva moduri de fotografiere unice, incluzând Auto Panorama pentru fotografii panoramice asistate, și Motion Tracking pentru urmărirea automată a subiecților când se înregistrează clipuri video. Noile moduri HDR+ Enhanced și Super Night oferă o experiență de fotografiere de top pe timp de zi și de noapte.

Interfață reproiectată

Noua interfață ZenUI 6 are un aspect mai curat și mai direct, care oferă doar elementele esențiale, dispunând și de noua schemă coloristică Dark Mode, ce reduce oboseala ochilor în mediile cu iluminare redusă. Interfața reproiectată este concepută pentru o utilizare mai ușoară cu o singură mână, având comenzile și aplicațiile aranjate de-a lungul laturilor afișajului, pentru a fi mai ușor de atins cu degetul.

OptiFlex accelerează lansarea aplicațiilor și reîncărcarea lor, economisind energie în modul standby prin recunoașterea aplicațiilor favorite ale utilizatorului. Aceasta păstrează cele mai utilizate aplicații încărcate în memorie, astfel că acestea sunt oricând gata să fie activate. Modul Private Listening redă toate mesajele vocale și interacțiunile Google Assistant numai prin intermediul căștilor, astfel că niciun mesaj nu va fi citit tare în public.

Noua tastă fizică Smart Key, de pe lateralul lui ZenFone 6, poate fi personalizată pentru a iniția acțiunile dorite, inclusiv sarcinile pentru Google Assistant. Aceasta suportă moduri precum o singură apăsare, apăsare dublă sau apăsare menținută ce pot fi atașate diferitelor acțiuni.

Pachetul ZenFone 6 include căștile ASUS ZenEar Pro, reglate de 1MORE, companie specializată în căști, pentru a asigura sunetul premium și o experiență îmbunătățită.

ASUS ZenFone 6 (ZS630KL) va fi disponibil în România la finele lunii mai, prețurile pornind de la 2499 lei (taxe incluse).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: