Stiri

Au fost selectate cele 25 de proiecte care intră în a doua etapă a competiției Solve for Tomorrow by Samsung

Reading Time: 3 minute

Samsung România anunță că au fost selectate cele 25 de proiecte care vor intra în a doua etapă a competiției naționale Solve for Tomorrow by Samsung, destinată elevilor de liceu. Aflată la prima ediție în România, competiția a adunat 242 înscrieri la nivel național în perioada 8 septembrie – 8 octombrie 2021, 144 de proiecte fiind înscrieri în echipă, în timp ce 98 au fost înscrieri individuale. În ceea ce privește categoriile de concurs, au fost înregistrate 98 proiecte în categoria Mediu Înconjurător, 32 în Diversitate și Incluziune Socială, 78 în Educație și 34 în Dezvoltare Durabilă.

Selecția a fost realizată ținând cont de o serie de criterii atent definite: justificarea nevoii pe care participantul dorește să o adreseze, justificarea soluției propuse în raport cu nevoia identificată, abordarea inovatoare și realistă, precum și modul în care este valorificată utilizarea tehnologiei în cadrul soluției propuse. Juriul din cadrul competiției Solve for Tomorrow este format din Simona Panait (Marketing Director România și Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics România), Alice Duțu (Director Programe, Junior Achievement România) și Oana Bulexa (Managing Director, MSL The Practice). Lista celor 25 de proiecte selectate poate fi vizionată aici.

Ne bucurăm foarte mult că am reușit să aducem competiția Solve for Tomorrow și în România anul acesta și să adresăm tinerilor români provocarea de a găsi soluții inovatoare, pentru comunitate. Am fost impresionați de numărul mare de înscrieri și de faptul că printre acestea s-au numărat foarte multe idei îndrăznețe, ancorate în realitatea de astăzi. Am descoperit care sunt subiectele care îi preocupă pe tinerii între 16 și 18 ani și totodată, ceea ce cred că este cu adevărat remarcabil este faptul că am avut ocazia să privim lumea prin ochii și imaginația lor. Iar pentru Samsung, în calitate de lider mondial în tehnologie, este o prioritate să facilităm astfel de experiențe și să contribuim în acest fel la crearea unei lumi mai bune alături de generația tânără”, a spus Simona Panait, Marketing Director România și Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics România.

În cea de-a doua etapă a competiției, participanții vor beneficia de sesiuni de mentorat coordonate de Samsung România în parteneriat cu Junior Achievement România. În plus, elevii vor învăța despre metoda Sustainable Design Thinking, cea care aduce împreună ideile creative, gândirile inovatoare și soluții îndrăznețe pentru a produce o schimbare în societate, astfel încât elevii să își aducă la viață ideile.

„Design Thinking-ul reprezintă o temă din ce în ce mai atractivă, deosebit de utilă și cu aplicabilitate în diferite domenii, iar atelierele organizate online de Junior Achievement România în această etapă inițială a competiției, alături de sesiunile de mentorat, sunt deosebit de importante pentru tinerii participanți, pentru dezvoltarea și îmbunătățirea proiectelor propuse de aceștia. În etapa de evaluare, misiunea mea ca membru în juriu a fost o provocare, iar cei selectați pentru etapa următoare au demonstrat deopotrivă că soluțiile identificate valorifică eficient și creativ tehnologia, țin cont de nevoile publicului țintă, sunt fezabile și pot avea o influență pozitivă asupra societății/mediului, prin schimbările generate,” a spus Alice Duțu, Director programe, Junior Achievement România.

“Ne bucurăm să contribuim la dezvoltarea unui proiect ambițios, cunoscut la nivel internațional, precum Solve for Tomorrow. Credem în puterea ideilor creative, experiența ne-a demonstrat faptul că acestea pot, într-adevăr, să schimbe lumea în care trăim. Cele 25 de proiecte selectate pentru a merge în cea de-a doua etapă a competiției au dat dovadă de originalitate și răspund unor nevoi reale, foarte inteligent identificate de participanți. Luând în considerare toate atelierele și sesiunile de mentorat organizate în perioada următoare, cu scopul de a sprijini participanții, suntem nerăbdători să descoperim primul proiect câștigător al competiției Solve for Tomorrow România”, a spus Oana Bulexa, Managing Director, MSL The Practice.

Calendarul competiției Solve for Tomorrow, etapa a II-a:

  • Anunțarea participanților selectați pentru etapa a II-a pe site-ul competiției – 13 oct 2021
  • Desfășurarea atelierelor de Design Thinking – 18 oct – 04 nov 2021
  • Participanții lucrează la dezvoltarea ideilor înscrise în competiție – 19 oct – 08 nov 2021
  • Desfășurarea atelierelor de antreprenoriat – 10 – 17 nov 2021
  • Desfășurarea sesiunilor de mentorat – 10 – 19 nov 2021
  • Eveniment Demo Day – 25 nov 2021
  • Finala: 8 decembrie 2021

Aflată la prima ediție în România, competiția națională Solve for Tomorrow se adresează elevilor cu vârsta între 16 și 18 ani și își propune să aducă tehnologia, educația, soluțiile eficiente și sustenabile pentru a răspunde diverselor probleme identificate în societate. Competiția este formată din două etape, prima etapă constând în înscrierea ideilor, desfășurată în perioada 08 septembrie – 08 octombrie 2021. În cea de-a doua etapă, elevii vor avea șansa să își perfecționeze ideile, cu ajutorul sesiunilor de mentorat și al cursurilor de Sustainable Design Thinking organizate de Samsung România în parteneriat cu Junior Achievement România.

Romanita Oprea

Recent Posts

Record de credite noi pentru persoane fizice la BRD: 2,35 mld. lei în primul trimestru din 2024

În primul trimestri din 2024, venitul net bancar al Grupului BRD a atins o creștere de 5,3% față de aceeași…

4 zile ago

Claudiu Butacu & George Constantin: Sustenabilitatea, dincolo de definiții

Sustenabilitate [substantiv feminin, (numai) singular] – capacitatea de a exista constant. Nu este definiția noastră, ci primul rezultat al unei…

4 zile ago

Schimbare la vârful Tuborg România: Yoav Bar preia funcția de CEO

Tuborg România anunță o schimbare strategică în managementul organizației, prin aducerea lui Yoav Bar la conducerea companiei, în funcția de…

5 zile ago

Profit de 390 mil. lei pentru Raiffeisen Bank România în primul trimestru din 2024

Raiffeisen Bank a înregistrat în primul trimestru din 2024 o creștere de 50% pe segmentul planuri de investiții, pensii private…

5 zile ago

Primul teatru construit de la 0 de comunitate, Grivița 53 mai are nevoie de 500.000 euro

Proiectul născut din crezul artistic al scriitoarei și regizoarei Chris Simion Mercurian prinde tot mai mult contur existențial. După 8…

5 zile ago

Smartphone-urile HUAWEI Pura 70 sunt disponibile la precomandă în România

Noile smartphone-uri HUAWEI Pura 70 Ultra, HUAWEI Pura 70 Pro și HUAWEI Pura 70 sunt disponibile la precomandă în România.…

5 zile ago