Finanțe Stiri Tech

Au început înscrierile în programul cu finanțări de până la 100.000 euro/startup

12 sept. 2019 2 min

Au început înscrierile în programul cu finanțări de până la 100.000 euro/startup

Reading Time: 2 minute

Techcelerator anunță deschiderea celei de-a patra runde de accelerare pentru startup-uri tech și digitale. Aproximativ 10 startup-uri care vor fi selectate pot primi câte 50.000 euro fiecare, în schimbul unei cote de acțiuni din companie, urmată de o notă convertibilă în valoare de alți 25.000-50.000 euro, după evaluarea progresului realizat în timpul programului.

Finanțarea este asigurată de partenerul strategic GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prinProgramul Operațional Competitivitate 2014-2020. 

“Suntem din ce în ce mai exigenți. Programul a crescut, am acumulat experiență în evaluarea potențialului produselor și a fondatorilor. Valoarea investiției a crescut, de asemenea, începând cu runda a treia, de la 25.000 de euro la 50.000 de euro, cu posibilitatea de a accesa runde noi de până la 200.000 de euro de la fondul de capital de risc partener, GapMinder Venture Capital. Am strâns în jurul programului o serie de parteneri cu greutate care completează serviciile programului și îi cresc relevanța. Iar această tendință va continua”, a precizat Cristina Țoncu, Program Manager, Techcelerator.

Techcelerator vizează companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) sau în fază beta testabilă. Accentul cade pe proiecte din domenii precum FinTech, securitate cibernetică, MedTech, soluții pentru transformare digitală, inclusiv aplicații blockchain, business process automation, inteligență artificială (AI) sau machine learning (ML).

În program sunt acceptate și aplicații din alte domenii, cu condiția ca echipele să dovedească potențialul proiectului lor.

Elemente de departajare a aplicanților vor fi viziunea de comercializare pe piața globală, calitatea echipei sau fezabilitatea produsului.

“Începând cu această ediție, programul de accelerare vizează conlucrarea și mai strânsă cu business angels locali care pot recomanda proiecte în faza de accelerare sau care sunt interesați să co-investească în această rundă, alături de accelerator și fondul de VC. Vizăm proiecte care au dovedit că pot atrage, alături de echipa fondatorilor, o rețea valoroasă de consultanți implicați în atingerea primelor semne de tracțiune a technologiei dezvoltate”,  a declarat Cristian Dascălu, partener GapMinder VC și co-fondator, Techcelerator.

Cea de-a patra rundă a acceleratorului va debuta pe 5 decembrie 2019 și va dura până în luna iunie 2020, urmând să se desfășoare atât în Capitală, cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul partenerilor corporate și a aproximativ 60 de mentori și business angels români și străini.

Startup-urile ajunse în runda a patra a Techcelerator vor profita de sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific industriei startup-ului respectiv și servicii de marketing. Totodată, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale în vederea creșterii și expansiunii pe piața globală.

La finalul programului, startup-urile participante vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip Demo Day. Astfel le cresc șansele de a atrage fonduri suplimentare din partea altor investitori.

Primele trei runde de dezvoltare accelerată a Techcelerator au fost finalizate de către 27 de startup-uri care au beneficiat de investiții totale de 1,35 milioane euro.

Startup-urile pot fi înscrise aici, până pe 6 noiembrie 2019.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: