Lifestyle Stiri

S-au desemnat castigatorii la sarituri peste obstacole Cupa Equestria

19 iul. 2016 2 min

S-au desemnat castigatorii la sarituri peste obstacole Cupa Equestria

Reading Time: 2 minute

Baza hipica Equestria a gazduit in perioada 14 – 17 iulie concursul national de sarituri peste obstacole Cupa Equestria, eveniment ajuns anul acesta la a V-a editie. Desfasurata in cadrul etapei a II-a a circuitului Salonul Calului, competitia a strans la start 140 de cai si calareti din intreaga tara, care s-au intrecut in 16 probe de sarituri peste obstacole cu niveluri diferite de dificultate. La finalul competitiei au fost desemnati castigatorii Cupei Equestria, primele trei cupluri cu cele mai bune rezultate obtinute in cele patru zile de concurs.

Structura competitiei a fost una complexa, cu 16 probe de sarituri peste obstacole, la care au participat atat cai tineri si debutanti impreuna cu sportivi juniori sau amatori, cat si cai experimentati alaturi de calareti seniori. Programul Cupei Equestria a cuprins probe pentru toate nivelurile, incepand cu cele mai usoare, de nivel E si ajungand la cele mai dificile de nivel B si A, in cadrul carora obstacole au inaltimi de 1,30 m si respectiv, 1,40 m.

Sambata, in cea de-a treia zi de concurs, s-a desfasurat Trofeul Jockey Club, una dintre cele mai dificile probe, de nivel B, la care s-au inscris 22 de cupluri cal-calaret. In urma barajului, Trofeul Jockey Club a fost castigat de sportivul Cojocariu Aurel cu calul Lucy Liu, urmat in clasament de Bucur Ionel cu Cassius (locul II), Bozan Razvan cu Quickborn (locul III), Cojocariu Aurel cu un alt cal, Rebel (locul IV) si Al Jamal Dunja cu Gemilio LCS (locul V).

Competitia s-a incheiat duminica, 17 iulie, cu cea mai grea, dar si cea mai spectaculoasa proba, de nivel A, Cupa Equestria, in cadrul careia zece cupluri cu experienta s-au intrecut sa realizeze un parcurs fara greseala si sa obtina cel mai bun punctaj. Castigator al probei a fost desemnat Radu Ilioi cu calul Quintender, acestia reusind sa termine barajul fara greseala in doar 33 de secunde. La mica distanta, cu un baraj fara greseala, dar parcurs intr-un timp mai slab, s-a clasat pe locul II Ursache Ionut cu calul Spacehopper. Clasamentul este completat de Bozan Razvan cu Quickborn pe locul III, Ilioi Radu cu Granini pe locul IV si Bucur Ionel cu Cassius pe locul V.

La finalul celor patru zile de concurs au fost anuntati sportivii care au cumulat cele mai multe puncte in cadrul Cupei Equestria, editia 2016. Astfel, pe locul I, cu 115 puncte, s-a clasat Bucur Ionel de la CSM Sibiu, urmat de reprezentatul clubului Equestria, Florin Lates, pe locul II si de sportivul Cojocariu Aurel de la CSA Steaua, pe locul III.

Efortul participantilor care s-au clasat pe primele cinci pozitii in toate probele din cadrul Cupei Equestria a fost recompensat cu premii totale in valoare de 45.000 lei. In plus, punctajul obtinut de sportivi in aceasta competitie va fi luat in considerare si pentru clasamentul final al circuitului Salonul Calului, care se va realiza in septembrie, dupa incheierea etapei finale a evenimentului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: