BizRemote by certSIGN Business Stiri

Bacalaureat 2020: Admitere online pentru elevii care vor să studieze în Marea Britanie

22 iun. 2020 3 min

Bacalaureat 2020: Admitere online pentru elevii care vor să studieze în Marea Britanie

Reading Time: 3 minute

Marea Britanie este în continuare cea mai căutată destinație pentru studii de către tinerii români. De altfel, UK este foarte căutată și la nivel internațional, fiind a doua cea mai populară țară din lume atunci când vine vorba de facultatea în străinătate, întrecută doar de Statele Unite ale Americii. 485,645 de studenți internaționali studiau în 2019 în UK, potrivit Higher Education Statistics Agency din Marea Britanie.

36.860 de tineri români studiază în străinătate în anul 2020. Marea Britanie este cea mai populară destinație de studiu pentru ei – 9,135 se află în această țară pentru continuarea studiilor superioare, potrivit datelor estimate de Grupul EDUCATIVA.

Admitere online pentru cei care vor să aplice acum în Marea Britanie

Anul acesta, Spot Admissions, cel mai mare eveniment din România în care tinerii aplică și pot fi admiși pe loc la universități de top internaționale, se organizează pe 13-14 iulie, exclusiv online, și se adresează celor care caută un program de licență sau masterat.

University of Essex și University of Greenwich sunt două din cele 8 universități britanice care îi așteaptă pe doritori la interviuri online. După completare formularului de pe site, elevii și studenții sunt așteptați online pe 13 și 14 iulie, la interviurile cu reprezentanții instituțiilor.

Cum poți obține o bursă de studii în Marea Britanie?

La Spot Admissions 2020, universitățile din UK îi așteaptă pe cei interesați și cu burse. De exemplu, University of Northampton oferă burse de merit de până la £1,000, iar University of Westminster oferă burse de £3,000 pentru studenții care încep facultatea în septembrie 2020.

Cât costă studiile în Marea Britanie post-Brexit?

Pentru cei care încep studiile universitare în 2020, împrumutul guvernamental britanic în valoare de £9.250 pentru licenţă şi £11.222 la master rămâne valabil pe toată perioada studiilor și valoarea taxelor școlare rămâne aceeași. Guvernul Regatului Unit a confirmat faptul că studenții Uniunii Europene care încep în anul universitar 2020/21 vor fi în continuare eligibili pentru împrumuturi pentru studii pe toată durata programului lor de studiu.

Cursurile și admiterea rămân la fel până în 2021 inclusiv și studenții încă au acces în timpul studiilor la oportunități importante pentru cariera lor. Studiul în Marea Britanie le aduce programe educaționale care nu se găsesc în România și adaptate la cerințele profesionale de pe piață, învățare bazată pe studii de caz actuale, studiu susținut de aplicabilitatea în industrie a cunoștințelor și un mediu internațional și intercultural.

Acesta este însă ultimul an când studenții români pot aplica pentru a se bucura de aceleași beneficii financiare când vine vorba de studiile lor în Marea Britanie. Volumul de studenți care vor să studieze pe viitor în această destinație va fi influențat masiv de indisponibilitatea împrumutului guvernamental britanic, posibilitatea taxelelor școlare crescute sau necesitatea vizei de studiu.

Tinerii români care vor să studieze în Marea Britanie și să beneficieze de ultimul an în care pot accesa împrumutul guvernamental primesc o nouă soluție pentru a realiza acest obiectiv, care îi sprijină să înceapă toamna aceasta facultatea pe tărâm britanic.

Participarea la Spot Admissions este gratuită

Participarea la evenimentul Spot Admissions este gratuită și cei interesați se pot deja înscrie pe website-ul evenimentului. Evenimentul este organizat de EDMUNDO, serviciul care oferă de peste 13 ani tinerilor români consiliere gratuită de studiu și sprijin pentru a aplica la universitățile din străinătate care li se potrivesc cel mai bine. Mai mult de 1 din 3 studenți la licență în UK este consiliat de un consilier EDMUNDO și 55% din aplicanții care apelează la un consultant educațional lucrează cu EDMUNDO.

Luni, 22 iunie, a început examenul de bacalaureat 2020 cu proba de limba română, liceenii având la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. În acest an, în elaborarea subiectelor nu a intrat materia din semestrul al doilea. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: