Finanțe Stiri

Banca ING are un nou economist-șef. Valentin Tătaru a preluat funcția din luna ianuarie

13 ian. 2021 2 min

Banca ING are un nou economist-șef. Valentin Tătaru a preluat funcția din luna ianuarie

Reading Time: 2 minute

Valentin Tătaru a fost numit economist-şef pentru ING Bank România, rol pe care l-a preluat din luna ianuarie, a anunţat miercuri banca, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Valentin Tătaru s-a alăturat ING România în 2007, iar timp de zece ani a lucrat în cadrul Departamentului de trezorerie unde a gestionat lichidităţile băncii şi tranzacţionarea pe piaţa monetară interbancară.

„Din 2018 a fost numit economist în cadrul băncii, în departamentul de cercetare economică şi a acoperit analiza macroeconomică a mai multor ţări (România, Bulgaria, Serbia, Croaţia), cu rezultate notabile în privinţa calităţii prognozelor. Clasamentele regionale au plasat în top 3 prognozele sale pe diverşi indicatori din aceste ţări, între analiştii care acoperă regiunea”, se menţionează în comunicat.

Potrivit băncii, calitatea analizei macroeconomice efectuate a făcut ca opiniile sale să fie citate în numeroase canale de media la nivel internaţional în această perioadă. Din poziţia de economist-şef, Valentin îşi va continua activitatea de cercetare macroeconomică cu accent pe economia României, dar şi a celorlalte ţări din regiune deja acoperite.

Valentin Tătaru a absolvit facultatea de Economie Generală din cadrul ASE Bucureşti, precum şi masterul de Studii Economice Europene al aceleiaşi facultăţi. În timpul activităţii profesionale, a obţinut diploma de Certified Treasury Professional de la AFP (Association for Financial Professionals) şi ACI Diploma de la Financial Markets Association.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: