fbpx
Finanțe Stiri

Banca Transilvania intra pe piata de investment banking

14/03/2016

author:

Banca Transilvania intra pe piata de investment banking

BT Securities, compania de brokeraj a Grupului Financiar Banca Transilvania si cel mai mare broker de retail din Romania, preia activitatea de investment banking a Capital Partners, cea mai importanta firma romaneasca independenta de consultanta in domeniul M&A si Corporate Finance.

Tranzactia consta in preluarea brandului si echipei Capital Partners, iar in noua formula, dupa parcurgerea pasilor legali, BT Securities va deveni BT Capital Partners. Grupul Financiar Banca Transilvania estimeaza ca tranzactia va fi finalizata la finalul lunii martie.

BT Capital Partners va oferi firmelor asistenta pentru listarea pe piata de capital si pentru atragerea de investitori, servicii de brokeraj, consultanta pentru fuziuni si achizitii, finantare si structurarea schemelor de finantare complexe, cercetare de piata si consultanta pentru management strategic.

“Prin BT Capital Partners dorim sa oferim servicii financiare de top, specializate si complementare celor bancare, contribuind astfel inclusiv la finantarea economiei. Intentia noastra este de a combina platforma si experienta BT Securities si a Diviziei Corporate a bancii cu aria de expertiza a Capital Partners in zona de investment banking. Aceasta noua achizitie face parte din strategia Grupului Financiar Banca Transilvania de valorificare a oportunitatilor de crestere oferite de piata locala”, a declarat Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al BT, intr-un comunicat de presa.

„Intrarea pe piata de investment banking reprezinta un moment-reper pentru Grupul Financiar Banca Transilvania deoarece ne faciliteaza completarea gamei de produse si servicii oferite clientilor din segmentul large corporate”, spune Horia Ciorcila, presedintele CA al BT.

„BT Capital Partners se va focaliza pe companiile romanesti cu potential investitional si va contribui la consolidarea celui mai puternic pol financiar cu capital romanesc”, a completat Doru Lionachescu, Partener Principal si Presedinte al Capital Partners.

Capital Partners este o companie fondata acum 10 ani de Doru Lionachescu si de cativa parteneri. De la infiintare si pana in prezent, aceasta a intermediat tranzactii in valoare de peste 2 miliarde de euro. Compania este membru exclusiv in Romania al M&A International, cea mai importanta alianta la nivel global a specialistilor independenti in domeniul fuziunilor si achizitiilor. BT Securities, in cei 15 ani de activitate, s-a remarcat prin intermedierea unor oferte primare si secundare de actiuni si obligatiuni corporative si municipale. A fost premiata recent de Bursa de Valori Bucuresti pentru contributia adusa la dezvoltarea pietei de capital din Romania.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE