Finanțe Stiri

Bancpost – profit net de 28,6 mil. lei, în S1

12 sept. 2016 < 1 min

Bancpost – profit net de 28,6 mil. lei, în S1

Reading Time: < 1 minut

Bancpost a raportat un profit net de 28,6 milioane lei, în primul semestru al anului 2016. Activele totale s-au menţinut constante în primul semestru din 2016 (+1,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut), depozitele clientelei au crescut cu 11%, la 8,7 miliarde lei, în timp ce creditele brute au ajuns la 5,7 miliarde lei. Ca urmare, raportul credite/depozite s-a situat la 66%, fapt ce confirmă nivelul ridicat de independenţă financiară a băncii, arată Bancpost, într-un comunicat de presă.

Cheltuielile operaţionale au scăzut cu 9,1% comparativ cu primul semestru din 2015, reflectând eforturile făcute de bancă pentru optimizarea operaţiunilor sale.  Calitatea portofoliului de credite a continuat să se îmbunătăţească, rata creditelor neperformante scăzând la 10%, faţă de 16,3% în aceeaşi perioadă din 2015.

“Este important faptul că Bancpost şi-a menţinut profitabilitatea în primul semestru, în pofida contextului provocator, caracterizat printr-un nivel scăzut al dobânzilor şi iniţiative legislative adverse. Am atins acest rezultat pozitiv datorită modelului nostru de business sustenabil şi a unei puternice orientări către client” a declarat Philippos Karamanolis, Preşedinte Executiv Bancpost.

Rata de adecvare a capitalului a crescut la 21,69%, comparativ cu 20,51% la sfârşitul anului 2015 şi 18,75% în Decembrie 2014.Soliditatea capitalului, lichiditatea şi profitabilitatea demonstrează capacitatea Bancpost de a contribui activ la dezvoltarea economiei româneşti, arata banca în comunicat.

Bancpost deserveşte aproximativ 1 milion de clienţi corporativi, de retail şi instituţionali, pentru care oferă o gamă variată de produse şi servicii financiare. Cu o prezenţă de 25 de ani pe piaţa locală, banca are o reţea de 147 de unităţi şi 7 centre de afaceri.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: