Finanțe Stiri

Bancpost, profit net de 658 mil. lei in primele 9 luni

5 nov. 2015 < 1 min

Bancpost, profit net de 658 mil. lei in primele 9 luni

Reading Time: < 1 minut

Bancpost a inregistrat un profit net de 65,8 milioane lei in primele 9 luni ale anului in curs, in timp ce rezultatul net inainte de constituirea provizioanelora avansat cu 28%, comparativ cu perioada similara din 2014. Rezultate continua evolutia pozitiva raportata si in primele doua trimestre ale anului 2015, marcand totodata si o imbunatatire substantiala a profitabilitatii, daca avem in vedere pierderea in valoare de 102,7 milioane lei, valabila la sfarsitul lui septembrie 2014, arata banca, intr-un comunicat de presa.

Cheltuielile operationale au scazut cu 17%, datorita optimizarii retelei, in timp ce indicatorul costuri/venituri a scazut cu 13%, ajungand la 70%, dupa primele 9 luni din 2015. De asemenea, volumul creditelor si al depozitelor s-a mentinut la nivelul de 87%, fapt ce sustine capacitatea bancii de a-si autofinanta operatiunile din Romania, se arata in comunicat.

“Rezultatele inregistrate la 9 luni confirma directia strategica a bancii.Bancpost detine o pozitie solida in piata, beneficiind de un nivel ridicat de lichiditate si fiind foarte bine capitalizata. In acest context, principala noastra prioritate ramane sustinerea clientilor si contributia activa la cresterea economica a tarii”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Rata creditelor neperformante (NPL) a ajuns la 16,5%, pe fondul managementului accelerat al creditelor neperformante derulat in Trimestrul IV al anului trecut.

Banca si-a optimizat sursele de finantare prin gestiunea activa a portofoliului de depozite retail, precum si prin atragerea de resurse de la Institutiile Financiare Internationale (BERD, IFC, BEI) si precizeaza ca mentinerea unei situatii confortabile a lichiditatii precum si a gradului de adecvare a capitalului (care inregistra in luna septembrie un nivel de 18,72%) a reprezentat si continua sa reprezinte una dintre prioritatile managementului bancii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: