Digital MarComm Marketing Stiri

Benedict Cumberbatch: Don’t Take Them for Granted

11 oct. 2020 2 min

Benedict Cumberbatch: Don’t Take Them for Granted

Reading Time: 2 minute

Proiectul Don’t Take Them for Granted, prezentat online în cadrul festivalului UNFINISHED, a devenit o instalație publică de mari dimensiuni, deschisă publicului în perioada 9 – 23 octombrie, în Piața George Enescu din București. Timp de două săptămâni, instalația este deschisă publicului, cu proiecții de la 11:00 până la miezul nopții. Accesul este gratuit, iar instalația se poate vizita doar în condițiile de distanțare impuse de COVID-19. De asemenea, proiectul se poate vedea și aici.

Proiectul cuprinde imagini și texte realizate de artiștii Cristian Movilă și Capucine Gros, în perioada martie – august 2020. Fotografiile și textele documentează peste 70 de ore din lupta împotriva virusului COVID-19 surprinse chiar în inima secțiilor de terapie intensivă (ATI) din Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Militar ROL 2 și Spitalul Universitar de Urgență.

 

Cu un voice over al actorului Benedict Cumberbatch și cu videouri auxiliare prezentate de Alfredo Jaar, proiectul reprezintă un apel colectiv de recunoaștere a efortului depus de cei din linia întâi, mai ales a cadrelor medicale din România, o forță de muncă nerecunoscută a pandemiei și invizibilă în spațiul public.

”Într-o societate cu o viziune extrem de ierarhică a lumii medicale, proiectul Don’t Take Them For Granted se concentrează în mod special pe tensiunea și dificultățile înrădăcinate adânc în sistemul nostru medical. În spatele medicilor, într-un con de umbră, se află o armată de oameni care muncesc enorm (asistente, portari, interni, tehnicieni, funcționari, curieri, paznici) și care, în aceste momente dificile, merită mult mai mult decât să fie percepuți ca și cum ni se cuvin”, spun inițiatorii proiectului.

”Am ales să montăm instalația într-o piață publică pentru a aduce realitatea din spatele porților medicale în mijlocul societății și pentru a încuraja oamenii să aibă această conversație și să conștientizeze că doar având grijă unul de celălalt putem trece peste asta,” declară Cristian Movilă.

”De exemplu, a aminti că suntem cu toții copilul cuiva, este o idee simplă și accesibilă. Dar, la un nivel mult mai profund, ne face să-i vedem pe toți ceilalți ca pe o rețea invizibilă interdependentă, și nu ca pe niște indivizi solitari. În astfel de timpuri, avem nevoie de empatie, solidaritate și de o înțelegere reală a ceea ce poate însemna puterea unei comunități,” detaliază artista Capucine Gros.

Proiectul a fost posibil datorită partenerilor Fundația Superbet, Kaufland România, Raiffeisen Bank, Mastercard, și cu sprijinul Primăriei Municipiului București, Ministerului Apărării Naționale și ARCUB. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: