Business Stiri

Black Friday și finalul de an dublează volumul de colete care intră în țară

29 oct. 2020 2 min

Black Friday și finalul de an dublează volumul de colete care intră în țară

Reading Time: 2 minute

Coletăria.ro, expert în expedierea și livrarea coletelor, estimează pentru finalul anului dublarea volumului de colete care vor intra în România din afara granițelor. Principalele motivele vor fi comenzile realizate de Black Friday făcute de români în magazinele online din afara țării și pe durata lunii decembrie, tradițional, perioadă în care se fac cele mai multe comenzi online dintr-un an.

Și numărul de colete trimise de români în străinătate a crescut semnificativ. Coletăria.ro estimează o creștere de 35% a numărului de colete trimise în străinătate în 2020, față de anul trecut, în rețeaua proprie.

Estimăm că fiecare român a făcut, cel puțin o dată, o comandă din străinătate. De multe ori, fără să știe că magazinele online de la care a cumpărat sunt din afara granițelor, acestea fiind foarte bine adaptate la specificul local, astfel, apărând ca și cum ar fi autohtone„, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

În acest context, Coletăria.ro anunță noi modalități rapide de transport al coletelor prin realizarea de noi parteneriate și inaugurarea de noi rute de transport.

Livrarea cu FedEx în America

Cel mai nou parteneriat în acest sens este cel cu FedEx, ce permite trimiterea de colete către toate statele SUA, inclusiv Hawaii, într-un timp record: în doar 6 zile. Mai mult, acum pot fi trimise colete cu o greutate de până la 10 kg, nu de doar 2 kg, cel mult, cât permitea soluția anterioară de transport.

Coletăria.ro a accelerat și mai mult livrarea către Franța cu transportatorul FR Colissimo, coletele fiind livrate în doar 5 zile după depunerea coletului în sistemul Coletăria.ro. În prezent, în Franța, grupul Packeta, din care face parte Coletaria.ro, operează deja prin parteneri 19.000 de puncte de preluare a coletelor.

Și operațiunile din Polonia și Grecia au fost îmbunătățite, grupul Packeta deschizând un nou depozit în Polonia și stabilind un nou parteneriat cu transportatorul Taxydromiki.

În România, Coletăria.ro a stabilit un nou parteneriat cu compania de curierat Sameday, care livrează coletele direct la adresă, în maximum 2 zile și la prețuri de la 20 de lei + TVA.

Coletăria.ro este o companie specializat[ în expedierea și livrarea coletelor și e parte a grupului Packeta, cu cea mai mare rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est. Compania a intrat pe piața din România în urmă cu doi ani și oferă magazinelor online o soluție ieftină și eficientă de a transporta colete. Coletăria.ro este și o platformă logistică și oferă magazinelor online și soluția clasică de livrare a coletelor la domiciliu. Magazinele online își pot expedia coletele nu numai la nivel național, ci și la nivel internațional, în toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, Ucraina, Federația Rusă și SUA.

Foto: © SashkinwDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: