Business Stiri

Bolt primește o investiție de 20 milioane de euro

4 mart. 2021 < 1 min

Bolt primește o investiție de 20 milioane de euro

Reading Time: < 1 minut

Bolt, principala platformă europeană de transport la cerere, primește o investiție de 20 milioane de euro de la IFC pentru a spori accesul la serviciile de mobilitate pe piețele emergente.

Bolt realizează un parteneriat cu IFC (International Finance Corporation), membru al Grupului Băncii Mondiale, pentru a promova accesul la serviciile de mobilitate la cerere, în economiile emergente. Serviciile de consiliere și investițiile de 20 de milioane de euro ale IFC vor ajuta Bolt să extindă soluțiile de mobilitate care creează oportunități de câștig, stimulează antreprenoriatul mic și îmbunătățesc accesul la transporturi pe piețele est-europene și africane.

În prezent, Bolt testează o nouă categorie de ride-hailing, într-un proiect pilot denumit „Doar pentru femei”, în Africa de Sud – un serviciu nou care dorește să răspundă nevoilor de siguranță și să îmbunătățească serviciile de mobilitatea pentru femei, prin conectarea șoferilor de sex feminin cu pasagerele. IFC va sprijini în continuare obiectivele Bolt de a conecta femeile pasageri și conducătorii auto, îmbunătățind accesul acestora la transportul sigur și accesibil creând noi oportunități economice.

Pentru Europa de Est

Bolt s-a lansat în Africa de Sud – prima sa piață africană – în 2016. În prezent, compania operează în șapte țări africane, oferind oportunități de câștig pentru peste 400.000 de șoferi parteneri din 70 de orașe de pe continent. Finanțarea IFC va fi direcționată către Europa de Est, inclusiv în Ucraina și piețele africane, cum ar fi Nigeria și Africa de Sud.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: