Stiri Tech

Bucureștiul este primul oraș din România acoperit 100% de rețeaua 5G a Orange

24 aug. 2020 2 min

Bucureștiul este primul oraș din România acoperit 100% de rețeaua 5G a Orange

Reading Time: 2 minute

Orange România anunță că rețeaua sa 5G acoperă în prezent 100% din populația Bucureștiului, care devine primul oraș din România care beneficiază de conectivitate 5G.

Clienții cu abonament Orange 5G și un telefon compatibil pot beneficia de viteze maxime de download de până la 1.2 Gbps. În prezent, rețeaua Orange 5G este disponibilă, pe lângă București, Otopeni și Voluntari, și în Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Constanța și Mamaia.

Pentru clienții Orange acest lucru se traduce prin viteze superioare de internet și un timp de răspuns al rețelei extrem de scăzut în accesarea serviciilor, fie că vorbim despre streaming de conținut video sau sesiuni intense de gaming. În plus, prin extinderea rețelei 5G susținem afacerile viitorului care vor utiliza această tehnologie pentru proiecte de automatizare, IOT, Smart City sau dezvoltarea mașinilor autonome„, a declarat Emmanuel Chautard, Orange Chief Technology Officer.

Extinderea rețelei 5G face parte din investițiile Orange pentru dezvoltarea infrastructurii telecom în România. Astfel, la finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an, pe fondul creșterii consumului de date mobile cu peste 40% în trimestrul doi, 98.86% din populația țării beneficia de acoperire 4G în rețeaua Orange, în timp ce acoperirea 4G+ a fost extinsă și includea 59,63% din populația țării.

Abonamente și terminale 5G

Orange a lansat abonamentul Smart 15, cu internet național nelimitat 5G, opțiune inclusă anterior doar în abonamentele Smart Plus 20 și Smart Plus 25. În plus, noul abonament de 15 euro pe lună vine cu 7,2 GB în roaming SEE, minute și SMS-uri nelimitate național și în roaming SEE, 600 de minute internaționale, plus beneficii în Orange TV Go, ofertă disponibilă pentru abonamentele cu o perioadă contractuală de 24 de luni.

Terminalele 5G disponibile în oferta Orange sunt OPPO Reno 3 Pro 5G , Xiaomi Mi 10 5G, Motorola moto g 5G plus, LG Velvet 5G și Huawei P40 Pro.

Până pe 30 octombrie 2020, Oppo Reno 3 Pro 5G are prețuri preferențiale pentru abonamentele din gama Smart, dar și de o ofertă specială de 249 euro pentru portarea abonamentului din altă rețea și activarea abonamentului Smart 15.

3 Comments
  1. Viorel
    IRIMIA
  2. Viorel
    Buna ziua! O intrebare: cum au lansat ei 5g fara ca licitatia sa fi avut loc? ANCOM a zis ceva? Iar asta cu vitezele de 1.2 e oriunde in Bucuresti sau doar la ei in Victoriei? Interesant cum au lansat azi o data cu marea dezbatere nationala.
  3. Gabriel Barliga
    Bună ziua! Licitația 5G, care încă nu a avut loc, se referă la alocarea de spectru de frecvențe pentru 5G. Operatorii telecom pot oferi servicii 5G folosind frecvențele pe care le dețin deja, ocazie cu care pot și testa tehnologia la scară mai mică.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: