fbpx
Companii Creativitate Stiri

Bugatti Chiron, construit din piese LEGO, a ajuns în România2 min

27/09/2019 2 min read

Bugatti Chiron, construit din piese LEGO, a ajuns în România2 min

Reading Time: 2 minute

Modelul mașinii Bugatti Chiron, construit din piese LEGO Technic, este expus în showroom-ul eMAG din Băneasa, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2019.

Mașina originală și replica LEGO Technic sunt așa de asemănătoare că se disting cu greu de la distanță. Modelul reconstruit de LEGO copiază designul exterior și liniile în cele mai mici detalii, realizând o structură din segmente triunghiulare interconectate.

Pentru dezvoltarea și construcția propriu zisă a mașinii au fost necesare 339 tipuri de piese LEGO Technic și peste 13.000 ore de muncă. A fost realizată de proiectanți și constructori LEGO care au folosit peste 1 milion de piese, asamblate fără adezivi. Modelul este complet funcțional și autopropulsat și se alimenteză exclusiv de motoare LEGO Power Function.

“Proiectanții LEGO Technic și cei de la fabrica Kladno din Republica Cehă, cea care construiește și modelele pentru magazinele LEGO și parcurile LEGOLAND, au reușit atât să recreeze formele emblematice ale modelului Chiron, cât și să facă posibilă conducerea acestui model”, a declarat Lena Dixen, vicepreședinte departament de Marketing, Grupul LEGO.

Construcția, o replică 1:1 a mașinii, cuprinde 2.304 motoare, 4.032 roți dințate și 2.016 osii LEGO Technic, motorul de 1,5 tone care generează 5,3 kW /CP și un cuplu estimat de 92 Nm, atingând o viteză de peste 20 km/h. Poate găzdui doi pasageri iar pentru realizarea proiectului au fost create noi tipuri de cărămizi transparente LEGO Technic, folosindu-se 58 de tipuri de piese fabricate special pentru acest model.

Modelul este echipat cu spoiler spate funcțional, care folosește LEGO Power Functions și Pneumatics, vitezometru funcțional, faruri și stopuri, volan detașabil și pedale de frână, toate complet funcționale.

Sub sloganul “Built for Real”, motoarele LEGO Technic Power Functions au reușit să propulseze mașina la puțin peste 20 km/h atunci când a fost testată, pentru prima dată, pe circuitul Ehra Lessien din Germania. Cel care a testat mașina este fostul pilot profesionist Andy Wallace, care a câștigat de mai multe ori cursele de 24 ore de la Le Mans și Daytona, fiind astăzi pilotul oficial Bugatti.

LEGO Technic Bugatti Chiron în mărime naturală a fost prezentat pentru prima dată la Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, la Monza, pe 30 august 2018.

Mai multe imagini, videoclipuri precum și fișa completă a modelului se regăsesc aici.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *