Companii Stiri

Bursele de Jurnalism Civic 2016

3 mart. 2016 2 min

Bursele de Jurnalism Civic 2016

Reading Time: 2 minute

©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.roAsociatia OvidiuRo si The Alex Fund lanseaza Bursele de Jurnalism Civic editia 2016, in memoria Oanei Livadariu. Anul acesta Bursele OvidiuRo se adreseaza in special, dar nu exclusiv, jurnalistilor si fotojurnalistilor din presa locala – scrisa si audiovizuala.

15 burse, in valoare de 2500 ron fiecare, vor fi acordate jurnalistilor care sunt interesati sa documenteze in profunzime lipsa accesului la educatie prescolara a copiilor saraci din judetul lor, problemele cu care se confrunta si, atunci când exista, solutiile pe care le gasesc la nivel local actorii relevanti pentru aceasta problematica.

Tema de anul acesta este accesul la educatie timpurie al celor mai saraci copii din România, inclusiv calitatea implementarii in comunitatile sarace ale tarii a legii nr. 248/ 2015 Fiecare Copil in Gradinita care ofera un stimulent educational de 50 lei / luna sub forma de tichet social parintilor saraci care isi duc copiii regulat la gradinita.

La initiativa OvidiuRo, incepand cu anul 2016, componenta tichetelor sociale pentru gradinita pentru 111.000 de copii de 3-5 ani este finantata de la bugetul de stat prin Legea nr. 248/2015 sau Legea Fiecare Copil la Gradinita, care reglementeaza programul de interes national.

Selectia bursierilor va avea in vedere urmatoarele criterii:

Calitatea predocumentarii si planul documentarii (30%)

Subiectul ales & unghiul de abordare a temei (30%)

CV (top 3 materiale/ articole realizate) (20%)

Componenta vizuala (foto/video)(20%)

Acord de publicare (publicatie locala, regionala sau nationala)(conditie eliminatorie)

Membrii juriului sunt: Cosmin Bumbut (fotograf si voluntar OvidiuRo din 2013); Andrei Craciun (jurnalist si voluntar OvidiuRo din anul 2014); Maria Gheorghiu (Cofondator OvidiuRo); Leslie Hawke (Cofondator OvidiuRo) si Viorel Ilisoi (jurnalist)

Termenul limita pentru inscrierea in competire este 31 martie 2016, castigatorii urmand a fi anuntatti pe 15 aprilie.

Intre 15 aprilie si 15 iunie este perioada de ocumentare, scriere, tutoriat, editare, iar 30 iunie este termenul limita pentru publicarea / difuzarea materialului.

Formularele de inscriere pot fi descarcate aici.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: