Companii Stiri

Camerele video de maşină conduc business-ul Mio din România

10 feb. 2016 < 1 min

Camerele video de maşină conduc business-ul Mio din România

Reading Time: < 1 minut

Mio Technology a înregistrat anul trecut vânzări de 2 milioane de euro, pe piaţa românească, în creștere cu 25% față de 2014. La nivel de grup, vânzările din 2015 plasează România pe locul al treilea în Europa Centrală şi de Est.

„Pentru 2016 estimăm o creștere a vânzărilor de aproximativ 20% (…) Între prioritățile pentru acest an se regăsește extinderea la nivel regional în Bulgaria și Moldova și introducerea de game complet noi în portofoliul de produse”, a declarat azi Cosmin Dobranis, Country Director Mio pentru România și Ungaria.

Potrivit oficialilor companiei, evoluția se datorează extinderii portofoliului de produse, atât pe segmentul de echipamente GPS, cât și pe cel reprezentat de camere video auto și navigatoare pentru biciclete. Astfel, în 2015, Mio a vândut de peste 5 ori mai multe camere video auto decat în anul anterior, depășind 5.000 de unități. De asemenea, cele două modele Mio Combo 5207 (GPS cu cameră video încorporată) au pus bazele înființării unui nou segment de piață și a urcat volumul navigatoarelor GPS Mio la aproape 16.000 de uități.

În ceea ce priveşte dispozitivele GPS, clienții au dorit mai multe facilități pe care să le poată oferi aceste dispozitive, precum: actualizări gratuite ale hărților, diagonală mai mare a ecranului, hărți cu acoperire mai bună, informații din trafic în timp real, capacitatea de învățare a stilului de condus al utilizatorului, folosirea informațiilor colectate de la alți utilizatori etc.

Cât privește întreaga piață de navigatoare GPS, anul trecut s-a înregistrat o creștere de circa 3%, până la un volum de aproximativ 65.000 de unități. De asemenea, segmentul de camere video destinate autovehiculelor a urcat în 2015 la un volum de 20.000 de unități. Pentru 2016 Mio estimează o piață de echipamente GPS în stagnare, dar o creștere cu 50% a vânzărilor de camere video pentru mașini.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: