Antreprenori by eMAG Stiri

Campus HUB, primul spaţiu de lucru în natură se inaugurează în Bucureşti

25 sept. 2017 2 min

Campus HUB, primul spaţiu de lucru în natură se inaugurează în Bucureşti

Reading Time: 2 minute

Campus HUB este spaţiul verde conceput de echipa EFdeN. Deschis gratuit publicului, alimentat cu energie solară și acces la internet, Campus HUB este un spațiu în aer liber, în natură, care sporeşte creativitatea şi productivitatea, venind în sprijinul comunităţii. Campus HUB este dotat cu mobilier urban care îmbină elemente de lemn cu piese de beton turnate alături de Holcim, copacul fotovoltaic realizat de către studenţi cu sprijinul Enel alimentează prizele şi corpurile de iluminat, iar amenajarea peisageră este asigurată de gazonul verde Oxygazon. Împreună cu Lidl, proiectul s-a dezvoltat rapid în ultimele luni, fiind acum pe deplin pregătit să îşi deschidă porţile tuturor celor care doresc să lucreze în cadrul natural.

Marţi, 26 septembrie, la ora 19:00, echipa multidisciplinară EFdeN inaugurează Campus HUB, în cardul celei de-a treia ediţii a Săptămânii Sustenabilităţii EFdeN, pe Bulevardul Pache Protopopescu, nr. 66, Bucureşti, în incinta Facultăţii de Inginerie a Instalaţiilor.

Campus HUB este creat în jurul Casei solare EFdeN, unde vizitatorii pot lua parte la programul de vizitare a prototipului, activităţile şi evenimentele de informare și educare EFdeN, orientate către publicul general, cât şi cel specializat, despre conceptele sustenabilităţii, protecţia mediului, reciclare, folosirea inteligentă a resurselor şi generarea de energie verde.

“Proiectul este un spațiu unde comunitatea va avea zona verde mult așteptată, oamenii vor interacționa, vor lucra la proiecte și în același timp, vor petrece mai mult timp în natură.” – a declarat Bogdan Oţelea, membru al departamentului de arhitecură EFdeN.

Proiectul a luat naștere în urma identificării necesităţii unor spaţii comune în aer liber, de lucru şi relaxare, care să aducă un plus de valoare comunităţii, ce a motivat echipa EFdeN să realizeze Campus HUB.

“Ne-am propus să oferim comunităţii un prim spaţiu în natură, unde se vor întreprinde activități de studiu, lucru în echipă sau relaxare la un standard de calitate ridicat, ce poate îmbunătăți considerabil randamentul utilizatorilor.” a declarat Claudiu Butacu, Responsabil de Parteneriate EFdeN.

Peste 50 de studenţi şi tineri şi-au pus în practică noţiunile teoretice deprinse în cadrul facultăţii, în proiectul Campus HUB ce contribuie la formarea lor ca viitori tineri profesionişti. Împreună cu Lidl, pentru un viitor mai bun, proiectul s-a dezvoltat rapid în ultimele luni, fiind acum pe deplin pregătit să îşi deschidă porţile tuturor celor care doresc să lucreze în cadrul natural, alimentat cu energie regenerabilă.

EFdeN este o echipă de studenți de la arhitectură, inginerie, comunicare și management care a reprezentat România în finala competiției de case solare Solar Decathlon Europe din 2014, în Franța, alături de 19 echipe din 15 țări și 4 continente. Locuința EFdeN este Primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România ce poate fi vizitat la adresa Bd. Pache Protopopescu, nr 66. În prezent, studenţii se pregătesc pentru Solar Decathlon Middle East ce va avea loc în Dubai, în 2018, proiectând următorul prototip de casă solară reprezentant al României.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: