Companii Lifestyle Stiri

Care sunt tendințele gastronomice ale anului 2020?

03/12/2019 2 min read

Care sunt tendințele gastronomice ale anului 2020?

Reading Time: 2 minute

Tacos, pizza, poke, un fel de mâncare hawaian bazat pe pește crud și shaorma sunt cele mai populare rețete din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), potrivit unui clasament întocmit de Uber Eats. Pe plan local, cele mai populare căutări în 2019 din aplicația Uber Eats au fost pizza, humus, falafel, vegetarian, vegan, halloumi, sushi, quioa, raw, chia, usturoi, păstăi Edamame, tempura, miso, o pastă din soia fermentată, pho, proteine, trufe, shaorma, maca și cartoful mov.

Printre preparatele preferate de utilizatorii Uber Eats se regăsesc Lotus, Mochi, un desert japonez bazat pe orez și Bibimbap, o rețetă coreeană pe bază pe orez alb cald cu legume și condimente.

Înlocuitorii pentru lapte și carne câștigă tot mai mult teren, consumatorii caută des alimente benefice pentru sănătate precum semințele de in, la mare căutare în aplicația Uber Eats.

Cele mai noi tendințe gastronomice în 2020 vor include semințele de in, ulei de cânepă, kombucha, usturoi, ciuperci de chanterelle, cacao, popcorn, dovleac, jackfruit și tempeh. Jackfruit-ul și tempeh-ul, un produs indonezian pe bază de soia, vor crește în topul preparatelor preferate fără carne, surclasând seitanul și tofu.

“În timp ce popcornul devine tot mai popular, am mai observat că unele preparate veggie rămân constante în topul preferințelor. Utilizatorii Uber Eats continuă să se bucure de dovleac, ciuperci și usturoi și, având în vedere această tendință globală de a mânca sănătos, nu credem că vor dispărea prea curând din topuri”, a declarat Jeanette Mellinger, Head of Uber Eats User Research.

Cele mai căutate bucătării în 2020 vor fi: bucătăria israeliană, scandinavă, etiopiană, coreeană și cea armeană.

5 tendințe gastronomice în scădere pentru anul 2019: sriracha, sos realizat dintr-un soi de ardei iuți; taro, o plantă care nu se consumă în stare crudă; matcha; tofu și kimchi, o garnitură tradițională picantă coreeană, preparată din legume fermentate.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă