Antreprenori by eMAG Business Companii Stiri

”Carne tocată” din proteină de mazăre, ulei de cocos și pudră de sfeclă  

24 iul. 2020 2 min

”Carne tocată” din proteină de mazăre, ulei de cocos și pudră de sfeclă  

Reading Time: 2 minute

După lansarea burgerilor și micilor vegetali, compania deținută de antreprenorii Raul Ciurtin și Eberhart Răducanu, vine cu un nou produs sub marca Verdino – Tocata bună din plante.

Tocata are consistenţa și aspectul cărnii tocate de porc și este foarte versatilă, putând fi folosită de la ciorbă de perișoare și ardei umpluți până la sos Bolognese, musaca, sarmale sau chiftele. Conține ulei de cocos în loc de slănină și proteină de mazăre în loc de carne și este colorată natural, cu pudră de sfeclă roșie.

Salconserv Food este, astfel, primul și singurul producător român care oferă o alternativă la carnea tocată, proaspătă, pe bază de proteine de mazăre.

Mazărea este considerată proteina viitorului pentru că în producția unui kilogram de mazăre se consumă cu 87% mai puţină apă și se emite cu 90% mai puțin CO2 decât în producția unui kilogram de carne.

Piața globală a cărnii pe bază de plante a fost estimată la 12,1 miliarde de dolari în 2019 și este preconizat că va ajunge la 27,9 miliarde de dolari până în 2025, cu o rată anuală de creștere de 15% (Euromonitor 2019).

“Echipa noastră lucrează îndeaproape pentru a oferi o gamă de inovații de produs, bazate pe plante, dar cu textura, gustul și profilul nutrițional adecvat. Produsele plant-based sunt bune atât pentru oameni, cât şi pentru mediu şi animale”, a declarat Eberhart Răducanu, CEO Salconserv Food.

Produsele Verdino se găsesc în marile rețele comerciale (Cora, Auchan, Carrefour, Kaufland şi Rewe), în plus, compania livrează şi prin propria platforma online. De pildă, Tocata bună din plante Verdino poate fi achiziționată deocamdată doar de pe www.verdinoshop.ro.

Compania Salconserv Food a început producția la sfârșitul anului 2018, încheind 2019 cu o cifră de afaceri de 8,3 milioane de lei și 80 de angajați și estimează o creștere de până la 12,2 milioane de lei în 2020. Alimentele sub marca Verdino sunt produse la Mediaș. Gama include burgeri, mici, carne tocată, parizer, cârnăciori, salam, crenvurști, brânzeturi din ulei de cocos și specialități precum Mortadella cu fistic ori Bacon. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: