Business

Cartea pentru copii a înregistrat vânzari cu 81% mai mari după închiderea școlilor

Reading Time: 2 minute

Libris.ro a înregistrat în perioada stării de urgență (15 martie -15 mai 2020) vânzări cu 81% mai mari la cărțile pentru copii, în timp ce vânzările de jocuri au crescut cu 66%. Astfel, ponderea produselor adresate celor mici în total vânzari pe Libris.ro, a ajuns in ultimele doua luni la 23%, față de 18% cât reprezentau cumulat cărțile pentru copii și jocurile în perioada similară a anului trecut.

“Implicarea activă a părinților în procesul educațional al copiilor a crescut semnificativ. Adulții din familie au fost puși în situația de a prelua o parte din responsabilitățile cadrelor didactice. Astfel, mulți părinți au dorit să completeze lecțiile online și s-au implicat în activități suplimentare alături de copiii lor”–consideră Laura Țeposu, CEO Libris.ro.

În topul celor mai vândute 15 volume pentru copii se regăsesc titluri clasice de aventuri, alături de cărți cu activități de învățare prin joc și materiale educative care completează procesul de educație.

  1. Aventurile lui Tom Sawyer – Mark Twain
  2. Jocuri pentru copii inteligenți. Carte de activități +3 ani
  3. Bufnița care se temea de întuneric – Jill Tomlinson
  4. Micul Prinț – Antoine de Saint-Exupery
  5. Caiet de scriere – Învăt să scriu cifre (Mă pregătesc să merg la școala 2)
  6. Caietul meu de inițiere în grafică 3-4 ani
  7. Dumbrava minunată – Mihail Sadoveanu
  8. Jocuri pentru copii inteligenți. Carte de activități +5 ani
  9. Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău – Fredrik Backman
  10. Marea carte de colorat 4-5 ani
  11. Colț alb – Jack London
  12. Singur pe lume – Hector Malot
  13. Mă pregătesc să fiu școlar – Caiet de scriere 2 – Semne grafice. Matematica și explorarea mediului – Buzenschi Lucica
  14. Jocuri pentru copii inteligenți. Carte de activități +6 ani
  15. Pinguinul care voia să afle mai multe – Jill Tomlinso  

Cele mai vândute jocuri

Stărea de urgență a reunit familia în jurul unor jocuri clasice, precum Păcălici Scărpinici, Remi Clasic sau Nu te supăra. Jocurile de îndemânare au fost de asemenea foarte căutate, în timp ce puzzle-urile cele mai populare trimit cu gândul la vacanțe și călătorii.

„Jocurile alese de părinți se încadrează, cum era și normal, în două direcții: pe de-o parte jocuri care să le capteze atenția și să îi implice într-o activitate independentă de creație sau de gândire, cu efect spre limitarea timpului petrecut în fața ecranelor, iar pe de altă parte, jocuri în care familia se implică activ –jocuri de societate sau boardgames, care asigură conectarea adult –copil” –completează Laura Țeposu.

 

Alex Rădescu

Recent Posts

A doua ediție a Festivalului Suflet de România ne aduce aproape de tot ce ne face bine, pe Domeniul Regal de la Săvârșin

Sâmbătă și duminică, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, are loc a doua ediție a festivalului Suflet de România, evenimentul…

21 de ore ago

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024

Virgil a condus operațiunile fondului de pensii din anul 2019, iar anterior a avut diverse roluri de coordonare a echipelor…

2 zile ago

Statistică Eurostat: România are prețuri mai mici pentru energie

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici…

2 zile ago

Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara discuțiilor publice privind tranziția energetică. Ele au nevoie de sprijin mai mare…

2 zile ago

AQUILA a finalizat preluarea Parmafood. A doua achiziție din acest an

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România…

2 zile ago

Internet pentru zonele rurale prin PNRR. Proiect de 94 de milioane de euro

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat vineri, 26 aprilie, Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 –…

2 zile ago