Companii Stiri

Cartier “verde”, in sudul Bucurestiului

19 aug. 2015 2 min

Cartier “verde”, in sudul Bucurestiului

Reading Time: 2 minute

Ad Astra Partners investeste 45 de milioane de euro in Cartierul Solar – un ansamblu rezidential dotat cu panouri solare fotovoltaice pentru generarea de energie verde.

“Cu o investitie totala de 45 milioane euro, proiectul are ca termen de finalizare luna septembrie 2017 si va include peste 1.000 de apartamente si 1.800 de panouri plasate pe terasele blocurilor. Panourile solare vor contribui la reducerea costurilor de intretinere si a emisiilor de gaze cu efect de sera, viitorii proprietari beneficiind in acest context de costuri zero cu energia electrica consumata pentru partile comune ale blocurilor”, anunta Estate Management, reprezentantul exclusiv al proiectului, aratand ca este primul ansamblu rezidential cu energie verde din Romania.

Situat in zona de sud a Bucurestiului, in imediata vecinatate a Pietei de Gros, ansamblul va avea o suprafata totala de peste 61.000 mp si va include 15 cladiri de locuinte in regim de inaltime D+P+5E, cu un numar total de peste 1000 apartamente cu 1, 2 si 3 camere. Suprafetele apartamentelor pornesc de la 38,4 mp pentru garsoniere si ajung pana la 94 mp pentru apartamentele cu 3 camere. Prima etapa a constructiei cuprinde patru blocuri cu un numar total de 296 de apartamente si amenajarea aleilor si a zonelor de relaxare, avand ca data de finalizare sfarsitul lunii decembrie 2015.

1.800 de panouri fotovoltaice

Fiecare bloc al complexului va fi dotat cu un sistem de generare a energiei electrice compus din 120 panouri solare fotovoltaice, plasate in sase siruri a cate 20 panouri si un invertor cu ajutorul caruia se realizeaza conversia din curent continuu in curent alternativ. Spre deosebire de panoul solar termic, cel fotovoltaic transforma energia luminoasa din razele solare direct in energie electrica. Productia totala de energie a celor 1800 panouri este estimata la peste 600 MWh/an. Pe langa energia electrica produsa si utilizata pentru asigurarea consumurilor pe partile comune (iluminat interiror/exterior, lift, pompe etc) sistemul fotovoltaic va genera si venituri din obtinerea de certificate verzi.cartier solar16

„Utilizarea panourilor fotovoltaice este un trend ce ia amploare pe zi ce trece in Romania si care iata ca se extinde si in zona imobiliara. Cartierul Solar reprezinta o inovatie in materie de locuinte pe piata romaneasca si ofera viitorilor proprietari un standard de viata imbunatatit, cu costuri minime de intretinere si fara emisii de gaze. Avantajul cladirilor verzi, costurile 0 la intretinere, proximitatea facilitatilor de relaxare dar si preturile accesibile cu TVA de doar 5%, fac din acest ansamblu un proiect de succes, motiv pentru care ne asteptam la un ritm de contractare foarte bun” a declarat Andreea Comsa, managing director Premier Estate Management.

Pentru achizitionarea unei locuinte in Cartierul Solar, preturile pornesc de la 30.500 euro (TVA 5% inclus) pentru garsoniere.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: