Companii Lifestyle Stiri

Cât costă un palat interbelic în București?

14 apr. 2017 3 min

Cât costă un palat interbelic în București?

Reading Time: 3 minute

Vrei să te simți ca un bancher din perioada interbelică în Micul Paris? Cu circa 4 milioane de euro poate fi cumparată  o clădire care odinioară era însuflețită de personaje celebre ale istoriei naționale, precum Palatul Crissoveloni-Cantacuzino sau Palatul Spayer, fostul sediu al băncii Marmorosch Blank.

Celebrele proprietăți fac parte din portofoliul de proprietăți speciale pe care le promovează Regatta Real Estate, companie specializată pe segmentul rezidential de lux, segment care a fost cel mai puțin afectat de criză. Dacă pe celelalte segmente, prețurile medii de tranzacționare sunt mai mici cu circa 50-60% comparativ cu anii 2007-2008, pe nişa de lux, preturile medii de vânzare au scăzut cu aproximativ 30%.

„Luxul înseamnă exclusivitate și unicitate. O locuință amplasată într-o locație unică va avea întotdeauna un pret mai mare, exact așa cum se întâmplă și în cazul unei opere de artă – pentru că nu există două la fel!“, spune Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate.

“În peste 23 de ani de activitate în vânzarea și închirierea proprietăților premium, marcând pionierate atât în tranzacționarea caselor de patrimoniu, cât și în segmentul spațiilor de birouri, Regatta Real Estate s-a impus prin reprezentarea unor clădiri de o deosebită valoare istorică și culturală, dintre care fostele reședințe ale proeminentelor familii Cantacuzino, Ghika, Vintilă Brătianu sau a savantului Nicolae Paulescu”, spune Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate.

În prezent Regatta Real Estate are pe site proprietăţi în valoare de peste un miliard de euro, dintre care apartamente în valoare de 150 mil. euro, vile în valoare de 350 mil. euro şi terenuri de 285 mil. euro, în timp ce diferenţa de peste 200 mil. euro este reprezentată de spaţii comerciale şi industriale.

Pe lângă imobilele istorice, a căror destinație ideală este de sediu reprezentativ de companie, Regatta Real Estate are în portofoliu și proprietăți cu destinație rezidențială, atât clasice cât și moderne.
Iată care câteva dintre cele mai speciale proprietăți din portofoliul companiei:

Palatul Spayer – 3.800.000 euro Proprietatea este situată într-o zonă istorică a Bucureștiului încarcată cu valori imobiliare din perioada interbelică. Palatul este foarte bine conservat, păstrându-și astfel toate elementele arhitecturale de odinioară.
Acesta a aparținut lui Herman Spayer, acționar al băncii Marmorosch Blank. Arhitectul este elvețianul Luis Blanc, care a lucrat împreună cu Ion Berindey, palatul având destinația inițială de locuință și apoi sediu pentru Banca Marmorosh Blank, bancă ce a atins apogeul in perioada interbelică.
Construcția este în stil Ludovic al XV-lea și a fost finalizată în anul 1900 fiind decorată cu vitralii, policandre, sculpturi.
Picturile deosebite sunt realizate în ateliere autohtone și peste hotare – Viena si Paris, în stil “Art Nouveau”. Aceste sunt realizate în ulei pe zid de Francisc Vodak și reprezintă scene galante în genul lui Watteau și Fragonard.

Palatul Crissoveloni-Cantacuzino – 4,200,000 euro. Palat de vânzare amplasat în zona centrală a Bucureștiului, aproape de cea mai importantă arteră din Capitală, Calea Victoriei. Palatul Crissoveloni – Cantacuzino poarta amprenta a doua mari familii bucureștene, reprezentative pentru secolele XIX si XX. In timp ce membrii familiei Chrissoveloni, începând cu Zannis Manoli Chrissoveloni, impactau mediul bancar și de afaceri al României moderne, familia Cantacuzino era deja una dintre cele mai importante familii nobiliare cu o istorie de patru secole în înaltele dregatorii autohtone, membrii familiei fiind implicați și în politică.  Proprietatea se compune din Palatul Crissoveloni-Cantacuzino (corp A) și trei anexe situate în spatele cladirii principale. Suprafata teren: 2.145 mp. Suprafata construita desfasurata: 3.500 mp.

Compania are și alte proprietăți istorice în portofoliu, dar și proprietăți noi, amplasate în zone de lux. Vila Capo – 8.800.000 euro, spre exemplu, este situată în cea mai aprecită zonă din București, Dorobanți-Capitale, dispune de 700 mp teren și 2.300 mp construiți (B+SB+G+4 etaje).“Casa Verde” cu grădină fantastică –  3.700.000 euro este situată în Corbeanca, pe malul lacului și are o suprafață utilă de aproximativ 1630 mp. Avand o priveliște deosebită către lac și o gradină fantastica, vila este o “ casa verde” deoarece utilizeaza cele mai recente și performante tehnologii, oferind confort maxim, intimitate si securitate. Cu o suprafața a terenului de  4505 mp si o suprafata construita de 2278 mp, vila este structurata astfel: zona principala si zona de “ timp liber”.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: