Companii Stiri

Cat doneaza anual IKEA Foundation?

22 mart. 2016 2 min

Cat doneaza anual IKEA Foundation?

Reading Time: 2 minute

IKEA Foundation a incheiat un parteneriat cu Water.org, prin care doneaza 12,4 milioane de euro pentru a dezvolta modelul WaterCredit, prin care un milion de oameni din India si Indonezia sunt ajutati sa acceseze imprumuturi mici si avantajoase care sa le ofere acces la surse de apa potabila si canalizare.

In 2015, IKEA Foundation a donat 120 de milioane de euro pentru a sustine programe pentru copii in unele din cele mai sarace comunitati.

“Am oferit 120 de milioane de euro in granturi catre cei 49 de parteneri in 2015, parte din obiectivul de a dona 1 miliard de dolari pana in 2020,” a declarat Per Heggenes, CEO IKEA Foundation.

IKEA Foundation s-a angajat sa lupte si impotriva incalzirii globale. Fundatia a anuntat o finantare de 400 de milioane de euro pe care o va oferi pana in 2020 pentru a ajuta cele mai sarace comunitati din lume sa se adapteze schimbarilor cauzate de incalzirea globala. In anii urmatori, IKEA Foundation va ajuta comunitatile sa construiasca infrastructuri rezistente si inovatoare pentru a le proteja impotriva dezastrelor si va sustine inovatii legate de energia regenerabila de care sa beneficieze comunitati intregi. Noul angajament pentru protejarea oamenilor impotriva efectelor incalzirii globale va include programe pentru a ajuta fermierii din Asia si Africa sa adopte tehnici sensibile climatic care sa imbunatateasca calitatea, cantitatea si valoarea nutritionala a recoltelor in timp ce isi reduc pierderile.

De asemenea, IKEA Foundation a donat peste 10 milioane de euro in urma dezastrelor din 2015, incluzand o donatie de 3 milioane de euro catre UNICEF pentru a sprijini eforturile de ajutor in situatii de urgenta in urma cutremurului violent din Nepal din aprilie 2015.

Campania „O viata mai buna pentru refugiati”, care s-a desfasurat de doua ori in magazinele IKEA din lume in 2015, a strans 23,1 milioane de euro. Cu aceasta donatie, UNICEF a oferit surse de lumina si energie pentru sute de mii de refugiati din Asia, Africa si Orientul Mijlociu. Banii stransi vor imbunatati si accesul la educatie si instalatii sanitare din taberele de refugiati.

In plus, peste 12 milioane de copii din peste 46 de tari au scoli mai bune, profesori instruiti si materiale didactice multumita parteneriatului de 13 ani dintre IKEA Foundation, Save the Children si UNICEF. Din 2013, “Campania jucariilor de plus pentru educatie” a contribuit la donarea a 88 milioane de euro din partea IKEA Foundation pentru a oferi acces la educatie unora dintre cei mai vulnerabili si marginalizati copii. In 2015, campania a contribuit la donarea a 11,1 milioane de euro.

Raportul anual IKEA Foundation este disponibil integral aici

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: