Stiri

Cătălin Teniță a fost selectat pentru Eisenhower Fellowships 2020

dec. 3, 2019 2 min

Cătălin Teniță a fost selectat pentru Eisenhower Fellowships 2020

Reading Time: 2 minute

Cătălin Teniță, cofondator Geeks 4 Democracy și managing partner TreeWorks/Zelist Monitor, a fost selectat pentru bursele Eisenhower Fellowships 2020, un program global oferit unui număr de 22 de profesioniști din întreaga lumea din domeniile public, neguvernamental și privat.

„Acești douăzeci și doi de lideri dinamici au misiunea de a rezolva unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă lumea noastră în zorii unui nou deceniu. Îi întâmpinăm cu drag și așteptăm implicarea lor de o viață în rețeaua EF globală de agenți ai schimbării”, a declarat Dr. Robert M. Gates, fostul Secretar al Apărării al Statelor Unite și Președinte al Eisenhower Fellowships.

Participanții au posibilitatea de a urma un stagiu de 7 săptămâni în Statele Unite, o călătorie de studii personalizată în funcție de interesele și proiectele lor, pentru a se întâlni cu lideri americani din domeniile relevante.

„Este o onoare cumva neașteptată pentru mine. Consider această distincție și această oportunitate ca fiind în primul rând un semn de recunoaștere a rolului pe care societatea civilă l-a avut în România în ultimii 4-5 ani. Organizația din care fac parte, Geeks for Democracy, este parte a acestui spirit de schimbare. Este una dintre expresiile influxului de oameni implicați civic, proveniți din mediul antreprenorial sau creativ, IT sau corporativ, care – după au schimbat în ultimii 20 de ani fața economiei românești – sunt acum pregătiți să depună eforturi substanțiale pentru schimbarea sectorului public și a modului în care acesta se raportează la cetățeni”, a declarat Cătălin Teniță.

Geeks for Democracy a participat la coaliții de observare a procesului electoral, împreună cu alte organizații, prin FiecareVot, a strâns fonduri pentru finanțarea de proiecte civice și jurnalistice grassroots prin Fondul pentru Democrație, a realizat sondaje de opinie care să arate care este atitudinea publică în momente cheie, a realizat proiecte de descoperire a modului în care sunt prost cheltuiți banii publici, a susținut protestele celor care au militat pentru stoparea distrugerii statului de drept, a susținut asociații și mișcări civice cu elemente de comunicare și infrastructură IT.

În cei aproape 70 de ani existentă, Eisenhower Fellowships a dat posibilitatea a peste 2.000 de persoane aflate la mijlocul carierei profesionale să își definească viziunea de implicare socială și să își realizeze planurile de a face o lume mai bună, mai prosperă și mai pașnică, prin acțiuni concrete în sectoarele lor de activitate. Printre participanții la program se numără persoane care au devenit ulterior șefi de stat sau de guvern, miniștri sau lideri ai domeniului privat sau non-profit.

Din România, de-a lungul timpului au participat la acest program Monica Macovei, Manuela Ștefănescu-Drag, Irina Anghel Enescu, Roxana Damaschin-Tecu, Laura Ștefan, Cosmin Alexandru, Tudor Giurgiu, Vlad Voiculescu, Vlad Mixich, Dan Pascariu, Dan Manolescu, Călin Zamfirescu, Cristian Vlădescu, Mihai Ghyka, Florin Dolea.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: