Stiri Tech

Ce noutăți aduce și cât costă flagship-ul Xiaomi Mi 11

8 feb. 2021 3 min

Ce noutăți aduce și cât costă flagship-ul Xiaomi Mi 11

Reading Time: 3 minute

Xiaomi a lansat la nivel global smartphone-ul Mi 11, dotat cu noul procesor Qualcomm Snapdragon 888, cameră triplă de 108MP, sonorizare cinematică și încărcare wireless de 50W.

Sistemul de camere

Xiaomi Mi 11 camera

Noul Xiaomi Mi 11 vine cu un sistem de trei camere. Senzorul principal de 108 megapixeli promite imagini mai clare și detalii uimitoare, comparabile cu cele ale aparatelor foto profesionale.

Camera ultra-wide de 13MP și lentila telemacro de 5MP permit realizarea de cadre largi detaliate, dar și cu efect bokeh. Camera frontală este de 20MP.

Pentru prima oară, toate cele trei camere (principală, ultra-wide și frontală) au capacități night mode îmbunătățite, inclusiv pentru video.

Mi 11 vine pe zona video cu șase moduri cinematice, cum ar fi Parallel World (dublează și inversează cadrul pentru a da impresia unei lumi în oglindă, Freeze Frame Video (îngheață și clonează cadrele) sau Magic Zoom (oferă iluzia unei camere care face zoom in și zoom out în același timp).

Înregistrarea video se poate face și în sistem HDR10+, iar noul mod Pro Time-lapse ajustează automat timpul de expunere, ISO-ul și diafragma.

Ecran, difuzoare și baterie

Xiaomi Mi 11 -display

Xiaomi Mi 11 este dotat cu un ecran AMOLED DotDisplay de 120Hz și 6,81 inci, cu rezoluție WQHD+ și tehnologie 10-bit color.

Senzorul de amprentă integrat în ecran, cu o rată de răspuns a ecranului de 480Hz permite o deblocare rapidă.

Difuzoarele duale sunt calibrate de experții Harmon Kardon, iar protecția la căzături și șocuri este asigurată de Corning Gorilla Glass Victus.

Finisajul dual mat, disponibil în culorile Midnight Grey și Horizon Blue, nu lasă amprentele să se vadă pe spatele telefonului.

Bateria de 4600 mAh poate fi încărcată prin fir la 55W, wireless la 50W și încărcarea inversă (încărcarea wireless a altui smartphone folosind bateria lui Mi 11) se realizează la 10W.

Procesor și performanțe

Xiaomi Mi 11 - back

Noul Mi 11 este dotat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 888 în opt nuclee, construit pe noua platformă de 5nm, cu unitatea de procesare grafică Adreno 660, a 6-a generație de motoare AI Qualcomm și modemul X60, care combină inteligența artificială cu cea mai rapidă conectivitate 5G.

Pentru a preveni supraîncălzirea smartphone-ului, Xiaomi Mi 11 este dotat cu sistem de răcire Liquid Cool.

Memoria LPDDR5 de 3,200 MHz asigură viteze de transfer a datelor de 6.400 Mbps, față de 5.500 Mbps de la modelul anterior.

Echipat cu cel mai nou sistem de răcire, Liquid Cool, telefonul nu se încălzește la sesiuni prelungite de gaming sau la alte operațiuni solicitante.

Noul sistem de operare MIUI 12.5

Xiaomi a anunțat cu această ocazie și MIUI 12.5, un update intermediar, conceput pe baza MIUI 12. Actualizarea a redus cu până la 22% utilizarea unității centrale de procesare și consumul de energie cu până la 15%.

Anterior, folosirea ecranului și alte activități erau redate pe un singur flux, ceea ce afecta memoria unității centrale de procesare. La MIUI 12.5, folosirea ecranului a primit un flux dedicat, pentru a răspunde instant la cerințele utilizatorului.

Noul update MIUI 12.5 va ajunge în trimestrul al doilea din 2021 pe mai multe smartphone-uri Xiaomi; Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10, Mi 10 Pro și, desigur, Mi 11. În al doilea val vor fi incluse mai multe dispozitive Xiaomi.

Preț și disponibilitate

Xiaomi Mi 11 vine cu două variante de stocare: 8GB+128GB și 8GB+256GB. Smartphone-ul are prețuri ce pornesc de la 749 de euro și va fi disponibil din luna februarie pe anumite piețe. Prețul și disponibilitatea la nivel local vor fi anunțate în curând.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: