Stiri Tech

Ce caută românii pe Google înainte de Paști

29 apr. 2021 2 min

Ce caută românii pe Google înainte de Paști

Reading Time: 2 minute

Interesul pentru Paști se manifestă cu o lună înainte, când se caută pe Google felicitări și urări de Paști, prăjituri și cum va fi vremea de Paști. Pe măsură ce ne apropiem de Paști, căutările devin mai aplicate. În ultimele șapte zile, românii au căutat când se vopsesc ouăle sau antreuri, dar sunt și interesați de tradiții și au vrut să afle care e semnificația mielului pentru această perioadă a anului. Anul acesta având o vacanță școlară foarte lungă în luna aprilie, căutările legate de Paști au vizat când va începe școala.

Cele mai populare căutări legate de „Paști” în ultima săptămână:

  • Când se vopsesc ouăle de Paști
  • Când începe școala după Paști
  • De ce se taie miel de Paști
  • Antreuri de Paști
  • Semnificația mielului de Paști
  • Urări de Paști
  • Salata boeuf Paști

Sanda Marin și Scărlătescu

Mielul are rolul principal pe masa de Paști a românilor. Printre cele mai populare căutări pe Google în România cu cuvântul „miel” din ultima săptămână sunt „drobul de miel Scărlătescu”, „friptura de miel Cătălin Scărlătescu” și „ciolan de miel Scărlătescu”. Rămânând în domeniul culinar, în căutările românilor pe Google după rețete din ultimele 7 zile se remarcă cea de cozonac al lui Alex Cîrțu, rețeta de saksuka turcească, pasca fără aluat și cea poloneză, dar și o rețetă clasică: cea de cozonac din celebra carte de bucate a Sandei Marin. 

Ouă vopsite și…iepuraș

Nu este Paște fără ouă vopsite. În ultima săptămână, românii au căutat pe Google cum se vopsesc ouăle cu orez, cum se obțin „ouă marmorate cu foi de ceapă” sau metoda vopsirii ouălor cu șervețele și bețișoare. Vopsitul ouălor este prilej de bucurie pentru cei mici, așa că pe Google s-au căutat „vopsea de ouă copii” și „vopsea de ouă cu sclipici”. Tot pentru copii, iepurașul de Paște a devenit un personaj important și în România. Căutările după cuvântul „iepuraș” cresc exponențial în fiecare an înainte de Paște. În ultima săptămână, românii au căutat „iepuraș de Paște de decupat”, imagini cu iepurașul de Paște sau „tort iepuraș”.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: