Tech

Cum arată și ce face telefonul pliabil Samsung Galaxy Fold

21 feb. 2019 3 min

Cum arată și ce face telefonul pliabil Samsung Galaxy Fold

Reading Time: 3 minute

Intrăm în era telefoanelor pliabile, care au potențialul de a readuce entuziasmul utilizatorilor față de smartphone-uri. Cel puțin asta crede Samsung Electronics, care a lansat Galaxy Fold, echipat cu primul ecran Infinity Flex Display de 7 inci din lume, care se pliază într-un dispozitiv compact. Ecranul exterior folosit când telefonul este pliat are 4,6 inci și margini destul de groase.

„Galaxy Fold introduce o nouă categorie, aducând la viață noi capacități pe care nu le-am văzut înainte pe Infinity Flex Display. Am creat Galaxy Fold pentru cei care vor să experimenteze ceea ce poate face un device portabil premium, dincolo de limitările unui smartphone tradițional”, a afirmat DJ Koh, președinte și CEO al diviziei IT & Mobile Communications, Samsung Electronics.

Practic, smartphone-urile pliante, despre a căror lansare comercială care se vorbește intens cam de un an, deschid poarta către noi experiențe și posibilități, oferind o nouă modalitate de multitasking, vizionare de videoclipuri, jocuri și nu numai. Samsung a făcut pionierat în domeniu încă din 2011, când a prezentat primul prototip de telefon pliabil.

Pentru ecranul intern care se pliază, compania sud-coreeană a inventat un nou strat de polimeri și a creat un display cu aproximativ 50% mai subțire decât ecranul obișnuit pentru smartphone-uri, care însă este și rezistent. Samsung Galaxy Fold se deschide ca o carte și se închide compact printr-o singură mișcare, cu ajutorul unei balamale cu mai multe trepte de interblocare. Sistem de pliere este ascuns, pentru ca telefonul să își mențină designul elegant.

Samsung Galaxy Fold are memorie internă de 512 GB (Universal Flash Storage 3.0 – eUFS), procesor octacore Qualcomm pe tehnologie de 7 nm și 12 GB of RAM. Smartphone-ul are două baterii separate, gestionate ca baterie unică de sistemul de operare Android, oferind împreună 4.380 mAh. Prin Wireless PowerShare, Samsung Galaxy Fold poate încărca și un al doilea dispozitiv compatibil. Pe spate, avem un sistem de trei camere – una ultrawide de 16 megapixeli, una de 12 megapixeli și una telephoto. Camera frontală pentru selfie-uri are 10 megapixeli.

Interfața de utilizare a fost gândită special pentru Galaxy Fold, iar Samsung a colaborat cu Google și cu comunitatea de dezvoltatori Android pentru a se asigura că aplicații precum Facebook, WhatsApp și YouTube pot fi accesate și de pe Galaxy Fold. Printre noutăți se numără fereastra multi-activă, care permite deschiderea simultană a până la trei aplicații active pe ecran. Interfața asigură și continuitate în aplicații, prin tranziții intuitive și fără întreruperi între telefonul pliat și ecranele principale, aplicațiile afișându-se autmat așa cum au fost lăsate și când închideți și când deschideți Galaxy Fold.

Prețul de pornire pentru Europa este de 2.000 de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: