Management Stiri

Ce ii motiveaza pe liderii viitorului?

12 mai 2015 < 1 min

Ce ii motiveaza pe liderii viitorului?

Reading Time: < 1 minut

Daca inclinati sa credeti ca tinerii din piata muncii sunt motivati in principal de beneficiile financiare, nu este deloc asa. Studiul “How Leaders Value Quality of Life”, dat astazi publicitatii, arata ca imbunatatirea calitatii vietii este principala motivatie a liderilor generatiei viitoare pentru a face performanta.

7 din 10 (69%) reprezentanti ai generatiei “Millenials” considera ca imbunatatirea calitatii vietii va avea un impact semnificativ asupra performantei in organizatiile pe care le vor conduce in viitor, comparativ cu 57% dintre liderii actuali. Urmatoarea generatie de lideri nominalizeaza calitatea vietii ca principal factor de performanta in organizatii, in timp ce liderii actuali il plaseaza abia pe locul al cincilea.  

Aceasta este una dintre concluziile studiului “How Leaders Value Quality of Life”, prima analiza care examineaza impactul calitatii vietii in performanta organizatiilor la nivel mondial, realizata de Sodexo, in colaborare cu Harris Interactive. Mai mult, pentru 66% dintre liderii chestionati, calitatea vietii este deja o prioritate in cadrul organizatiei lor, iar 86% afirma ca deja au implementat cel putin trei initiative de imbunatatire a calitatii vietii.  

“Imbunatatirea calitatii vietii a devenit un aspect esential odata cu schimbarile demografice, economice, tehnologice si de mediu, pe care le traversam in prezent. Pentru cele mai multe organizatii, avantajul competitiv va rezulta in viitor din abilitatea de a genera valoare umana adaugata. Importanta calitatii vietii va creste pe masura ce noile tehnologii vor amplifica vocile consumatorilor, iar noile generatii vor avea un rol tot mai important pe piata muncii”, spune Michel Landel, CEO al Sodexo.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: