Lifestyle Stiri

Centrul Bucureștiului găzduiește un mural creat cu vopseaua inovatoare Airlite și semnat de Obie Platon

27 mai 2021 2 min

Centrul Bucureștiului găzduiește un mural creat cu vopseaua inovatoare Airlite și semnat de Obie Platon

Reading Time: 2 minute

La inițiativa Romanian Design Week, Obie Platon, cel mai renumit artist stradal din România, a creat, cu ajutorul vopselurilor inovatoare Airlite, un mural de 35mp, situat în centrul Bucureștiului. Muralul poate fi vizitat începând din 27 mai în str. Matei Millo nr. 9. Prin această inițiativă, organizatorii festivalului Romanian Design Week 2021 și IQOS invită comunitatea la un dialog despre progres și inovație.

Ediția din acest an a celui mai mare festival creativ din România, care promovează designul, arhitectura și creativitatea, are loc în perioada 4-13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic și în spațiile partenere și se desfășoară sub tema #Together.

„Arta și designul au un impact asupra indivizilor și comunităților. Colaborarea dintre Romanian Design Week, Obie Platon și IQOS se bazează pe valori comune: inovația care deblochează noi perspective, puterea creativității, progresul și accentul pe comunitate. Muralul a fost creat prin folosirea vopselurilor inovatoare Airlite, iar acest lucru încurajeză dialogul creativ și ne invită să ne gândim la rolul colaborărilor în definirea viitorului,” a spus Andrei Borțun, CEO The Institute.

Lucrarea lui Obie Platon își propune să ofere o nouă perspectivă asupra spațiului urban. Inspirat din fațadele clădirilor din cartierul Cișmigiu, muralul spune povestea unui oraș dinamic, aflat simultan într-un proces de construire a viitorului și deconstruire a prezentului. Mixul de motive arhitecturale și mașinării inteligente amintește de progresul care poate fi obținut prin colaborare.

Obie Platon este un artist contemporan român, cunoscut pentru stilul suprarealist și implicarea în proiecte de regenerare culturală prin artă a zonelor suburbane. Picturile sale murale pot fi admirate in diferite orase din Europa, cât și în Shanghai, iar mediul său de exprimare variază de la graffiti la sculptură sau instalații artistice.

În muralul realizat pentru Romanian Design Week cu sprijinul IQOS, m-am inspirat din relația strânsă dintre comunitate și oraș, dintre oameni și tehnologii moderne. Altfel spus, am luat un peisaj urban tipic și l-am reconstruit așa cum l-am văzut eu. Am deconstruit lumea împărțită în ‘Noi’ și ‘Restul’ pentru a vizualiza împreună un viitor posibil, poate mai bun. Asta înseamnă pentru mine progres.” – Obie Platon.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: