Stiri Business Companii Tech

Cererea pentru digitalizarea instituțiilor financiare nebancare s-a dublat în 2022

10 ian. 2023 1 min

Cererea pentru digitalizarea instituțiilor financiare nebancare s-a dublat în 2022

Reading Time: 1 minut

Nevoia de digitalizare a instituțiilor financiare nebancare s-a manifestat puternic și în 2022, astfel că în platforma Softlead.ro au fost primite de două ori mai multe solicitări de oferte pentru implementarea aplicațiilor software dedicate IFN-urilor, comparativ cu anul anterior.

ERP, CRM, BI

Dintre acestea, cele mai multe cerințe au în prim plan aplicațiile software care gestionează activitatea și interacțiunea cu fiecare client, efectuarea scoring-ului pentru evaluarea capacității de rambursare a creditelor, bonitatea financiară, calitatea portofoliului și managementul raportărilor către BNR.

Creșterea cerințelor pentru aplicații software dedicate instituțiilor financiare este o noutate pentru Softlead, în contextul în care cele mai multe dintre soluțiile pentru care s-a înregistrat apetit erau date de cele enterprise (ERP – Enterprise Resource Planning, CRM – Customer Relationship Management, managementul documentelor, BI – Business Intelligence etc.). Prin acoperirea celor mai importante domenii de activitate, printre care și sectorul bancar – financiar, Softlead își consolidează poziția de ecosistem integrat, ce le oferă companiile din toate industriile acces la peste 1000 de opțiuni de soluții software și la furnizori/implementatori recunoscuți la nivel local și internațional”. Alexandra Roată – Co-Founder Softlead.

Principalele funcționalități ale aplicațiilor

Pentru a putea răspunde eficient interacțiunii cu fiecare client, este recomandat ca IFN-urile să aibă un flux de comunicare facil și un sistem complet funcțional de creditare online: procedura obligatorie conform normelor BCR – Know your Customer (KYC), semnarea online a documentelor, administrarea produselor de creditare, gestionarea creditelor active, managementul documentelor, emiterea rapoartelor financiare și contabile.

Conform datelor BNR, anul 2021 a adus o creștere a apetitului românilor pentru împrumuturi, fiind înregistrate cu 41% mai multe față de primul an al pandemiei (2020). Acesta este și motivul pentru care tot mai multe instituții financiare au decis să faciliteze accesul la credite, oferindu-le clienților posibilitatea de a solicita online un credit potrivit nevoilor și istoricului lor. 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: