Finanțe Stiri

City-ul nu crede în Brexit

3 iul. 2017 2 min

City-ul nu crede în Brexit

Reading Time: 2 minute

În ciuda Brexitului, Londra rămâne centrul financiar al Europei, iar City-ul londonez un loc deschis, atractiv pentru afaceri, spune The Lord Mayor of the City of London, Andrew Parmley.

În primul rând rămânem deschiși pentru oamenii talentați din toată lumea, care vin în Londra și au făcut City-ul să fie ce este astăzi”, a declarat Andrew Parmley, la conferința la conferința cu tema „The City of London as a financial centre after UK exit from EU”, organizată la BNR. Lord Mayor a arătat că negocierile pentru Brexit vor fi foarte dificile, astfel că reprezentanții City-ul din Londra a identificat trei cerințe care să mențină sectorul serviciilor financiare puternic pentru Europa – deschiderea pentru oamenii talentați, realizarea unui acord cu UE pentru ca Londra să rămână aproape de partenerii din piața UE și negocierea unui aranjament de tranziție care să permită ca schimbările să se implementeze astfel încât să nu afecteze companiile și să nu existe șocuri pentru Uniune în piața de capital.

“Vreau să cred că români tineri și deștepți pot să vină să lucreze în City-ul din Londra cu minime bariere birocratice de trecut. La fel, aș vrea să mă gândesc că și românii vor ura bun venit britanicilor aici. Drumul trebuie să rămână deschis în beneficiul ambelor părți”, a spus Andrew Parmley.  Acesta a menționat că este în interesul tuturor ca centrul cel mai important al Europei să continue să fie puternic și chiar dacă vor dispărea niște locuri de muncă care se vor duce la piața unică și vor pleca din Londra, este importat ca city-ul să nu resimtă alte efecte negative. “Poate sună a clișeu, dar plecăm din Uniunea Europeană, nu plecăm din Europa”, a spus Andrew Parmley.

Lord Mayor Andrew Parmley, un ambasador al serviciilor financiare britanice, a vizitat România pentru a întări legăturile comerciale dintre City of London şi Bucureşti.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: