Companii Stiri Tech

Clara, primul chatbot inteligent din România care emite poliţe de asigurare

3 sept. 2019 2 min

Clara, primul chatbot inteligent din România care emite poliţe de asigurare

Reading Time: 2 minute

ASIROM intră în parteneriat cu Druid și lansează asistentul virtual Clara, primul chatbot inteligent de la noi din țară care emite polite de asigurare de călătorie. Clara reprezintă o premieră pe piața locală, a fost dezvoltată în colaborare cu Druid și a fost lansată în producție într-o lună de zile.

ASIROM, parte din Vienna Insurance Group, și-a dorit parteneriatul cu Druid din dorința de a le oferi clienților o alternativă 100% digitală de emitere polițe de asigurare de călătorie în maximum 10 minute, de pe orice dispozitiv care este conectat la internet.

“Clara este un prim pas pe care ASIROM îl face în dezvoltarea de noi canale de emitere a poliţelor de asigurare, într-o experienţă 100% digitală, mobilă şi modernă. Demarăm cu poliţele de călătorie, însă nu excludem în viitor emiterea asistată de chatboţi a asigurărilor de sănătate sau a asigurărilor CASCO”, a declarat Cristian Ionescu, preşedinte directorat, ASIROM.

Druid este o compania care a creat Clara, companie specializată în proiectarea, educarea și echiparea asistenților virtuali inteligenți, care dispune de cele mai noi tehnologii. Astfel, Clara integrează tehnologie OCR prin care scanarea, trimiterea şi verificarea datelor din buletin se face în doar câteva secunde, este integrată cu ING pentru procesarea rapidă a plăţilor şi comunică în permanenţă prin servicii web cu sistemul intern pe care îl folosește ASIROM.

Prelucrarea datelor este aprobată de utilizator, acesta primind un email privind acordul de procesare a datelor conform reglementărilor GDPR, confirmarea de plată şi poliţa de asigurare, în mai puţin de 10 minute de la iniţierea procesului.

“Clara are un bagaj de cunoştinţe impresionant. În doar câteva săptămâni a învăţat toate cazurile de asigurări de călătorie, indiferent că vorbim de deplasări în scop de muncă, turistic, afaceri, sport sau şoferi profesionişti. Ea oferă alternative şi recomandări, cunoaşte preţurile in funcţie de zonele de călătorie, ştie tipurile de despăgubiri pentru cheltuieli medicale, spitalizări, decese, pierderi de bagaje. Clara este un asistent literat care stă la dispoziţia clienţilor 24 de ore în fiecare zi” a spus Liviu Drăgan, CEO, Druid.

Druid este singura companie din România specializată în proiectarea şi dezvoltarea asistenților virtuali inteligenţi dedicaţi proceselor tip Enterprise, şi unul dintre puţinii furnizori la nivel global care acoperă toate tipurile de implementări – cloud, hybrid sau on-premise.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: