Finanțe Stiri

Codasi in topul bunastarii

16 iun. 2015 < 1 min

Codasi in topul bunastarii

Reading Time: < 1 minut

Bulgaria, Romania si Croatia au avut, in 2014, cel mai mic Produs Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard (PPS), cele trei tari fiind la aproximativ jumatate fata de media inregistrata in restul statelor membre, potrivit datelor publicate de Oficiului European de Statistica – Eurostat.

La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste consumul individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard.

In 2014, in Uniunea Europeana consumul individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat in PPS a variat de la 49% din media din UE28, in cazul Bulgariei, pana la 140% in cazul Luxemburgului. In cazul Romaniei si Croatiei, consumul individual efectiv s-a situat anul trecut la 55% si, respectiv, 59% din media din UE28.

In ceea ce priveste PIB-ul per capita in 2014 (valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard — PPS), Romania s-a situat la 54% din media Uniunii Europene, si ocupa in continuare penultimul loc in UE, inaintea Bulgariei, unde valoarea PIB/locuitor exprimat in PPS a fost la 45% din media UE, in timp ce in Croatia valoarea PIB/locuitor exprimat in PPS a fost la 59% din media UE.

Anul trecut, cea mai prospera tara membra a UE a fost Luxemburg, unde PIB/locuitor exprimat In PPS a fost de peste doua ori si jumatate mai mare (263%) fata de media din UE.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: