Good News

Code for Romania a lansat PTSD Coach Psychological Help

14 nov. 2023 2 min

Code for Romania a lansat PTSD Coach Psychological Help

Reading Time: 2 minute

Code for Romania a lansat cea de-a șasea soluție gratuită anunțată în Campania „Așteaptă-te, române. #PUTEM3000”. Aplicația PTSD Coach Psychological Help, asistent de gestionare a Tulburării de stres posttraumatic (PTSD), sprijină în mod confidențial persoanele care se confruntă cu situații critice și oferă informație cuprinzătoare despre acest subiect oricărei persoane interesate.

Aplicația este disponibilă în acest moment în limba ucraineană, urmând ca versiunea în limba română să fie disponibilă în zilele următoare. Dezvoltată în parteneriat cu US Department of Veterans Affairs – National Center for PTSD, aplicația PTSD Coach Psychological Help este disponibilă pentru Android și iOS și se adresează persoanelor vulnerabile afectate de criza din Ucraina, atât refugiaților care au găsit adăpost pe teritoriul altor state, inclusiv România, cât și persoanelor care încă se află în Ucraina. De asemenea, se adresează persoanelor aflate în situații vulnerabile, afectate de orice tip de experiență cu impact traumatizant (război, violențe, agresiuni, accidente etc.).

Pentru adaptarea versiunii în limba română, îi avem alături pe partenerii de la Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei, al căror sprijin valoros și profesionist a făcut posibilă adaptarea verificată a conținutului la contextul românesc, versiunea finală fiind în curs de publicare în Play Store și Apple Store.

Aplicația mobilă PTSD Coach Psychological Help, instrument confidențial și gratuit destinat persoanelor cu tulburare de stres posttraumatic, apropiaților acestora, dar și profesioniștilor în domeniul sănătății mintale, poate fi folosită ca un instrument autonom pentru informare și auto-gestionare și/sau ca o completare a tratamentului cu un profesionist din domeniul sănătății mintale.

Versiunea sa originală, realizată de US Department of Veterans Affairs – National Center for PTSD, este de ani de zile un ajutor valoros pentru persoanele care au nevoie de sprijin, în completarea programelor de asistență psihologică dedicate.

Ce face PTSD Coach Psychological Help?
Aplicația PTSD Coach pune la dispoziție o varietate de resurse și instrumente concepute special pentru a sprijini persoanele cu PTSD, inclusiv:
● Informații esențiale și cuprinzătoare despre PTSD.
● Un modul de autoevaluare pentru înțelegerea simptomelor.
● Instrumente practice pentru gestionarea disconfortului asociat stresului posttraumatic.
● Contacte de sprijin pentru situații de criză.
● Informații detaliate despre tratamentele profesionale disponibile.

Utilizatorii au posibilitatea de a personaliza aplicația după nevoile lor, alegând:
● Imagini și melodii care să ofere liniște și confort.
● Contacte de sprijin pentru momentele dificile.
● Mesaje inspiraționale pe ecranul principal.
● Un „Barometru de disconfort” pentru a evalua nivelul de stres și anxietate.
Aplicația permite de asemenea monitorizarea progresului individual, oferind feedback personalizat.

Array

Articole pe aceeași temă: