Companii CSR Stiri

Companiile pot ajuta copiii instituționalizați să ajungă mari

30 ian. 2018 2 min

Companiile pot ajuta copiii instituționalizați să ajungă mari

Reading Time: 2 minute

Programul educațional Ajungem MARI recrutează voluntari, având o secțiune specială dedicată companiilor.

Peste 2000 de copii din centre de plasament și medii defavorizate din București și 25 de județe din țară beneficiază de educare și ghidare școlară și profesională datorită programului Ajungem MARI, derulat de Asociația Lindenfeld. Cu ajutorul a peste 1.000 de voluntari, sunt organizate ateliere creative, workshop-uri, cursuri vocaționale, ieșiri recreative și educative, excursii, tabere, activități de educație financiară, consiliere vocațională și vizite de orientare profesională, menite să întărească șansele de reușită ale copiilor care nu se bucură de sprijinul unei familii.

Cei care simt că au ceva de oferit acestor copii se pot alătura programului sub diferite forme, în funcție de programul și disponibilitatea fiecăruia.

Dă-ți pasiunea mai departe!

În cadrul proiectului, voluntarii merg săptămânal într-un centru de plasament, unde împărtășesc o pasiune de-a lor cu o grupă de copii având vârste apropiate. Poate fi vorba despre o materie la care au excelat la școală sau despre o disciplină artistică precum: muzica, dansul, teatrul sau fotografia. Două ore petrecute într-o zi de weekend cu acești copii, îi pot ajuta pe aceștia să își descopere la rândul lor un atuu care îi va ajuta în viitor. Sau le vor putea aduce „coronița” de la finalul de an școlar.

Pentru a deveni voluntar în acest proiect, trebuie să completezi un formular până pe 15 februarie 2018 și să trimiți un CV însoțit de fotografie la adresa office@ajungemmari.ro.

Explorator pentru o zi

Acesta este un proiect gândit pentru corporatiști. Având în vedere programul lor încărcat, ei pot contribui chiar și doar câteva ore pe lună la educația copiilor și tinerilor instituționalizați. Aceștia pot ieși de șase ori împreună cu copiii, la teatru, film sau la muzee, în funcție de programul lor, însoțiți de alți voluntari sau de angajații centrelor de plasament. De asemenea, cei care contează pe sprijinul companiei pentru care lucrează, pot organiza vizite de orientare profesională interactivă, la locul lor de muncă.

Dacă dorești să devii „explorator pentru o zi”, mai adună nouă colegi și înscrieți-vă împreună trimițând un mail la office@ajungemmari.ro, cu subiectul „voluntariat corporate”.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: